Iako možda deluje kao jednostavna poslastica, priprema čizkejka nije baš tako laka. Ako ste se već oprobavali u pripremi ovog slatkiša, verovatno znate da nekoliko stvari može da krene naopako.
Ovo su najčešće greške u pripremi čizkejka.
Ne pridajete dovoljno važnosti kori
Ako recept zahteva koru od keksa i putera, nemojte ovlaš pomešati ove sastojke i samo prstima oblikovati koru. Kako bi ona bila savršeno ravna, iskoristite dno čaše i izvaljajte koru, a prstima možete oblikovati stranice.
Pogledajte i Brza plazma torta
Varate da su namirnice sobne temperature
Stavka da namirnice trebaju biti sobne temperature je naročito važna u pripremi čizkejka. Sastojci za fil se neće lepo promešati ako su tek izvađeni iz frižidera. Dovoljno je da namirnice budu van frižidera bar dva sata pre pripreme poslastice. Proces možete i ubrzati tako što ćete jaja staviti u toplu vodu, a puter usitnite i tako ćete brzati njegovo omekšavaje.
Izbegavate korišćenje miksera
Ne morate da mutite fil ručno, mikserom ćete bolje razbiti sve grudvice i dobiti savršenu smesu.
Pogledajte i Kako da zgusnete fil za poslastice
Preterujete s jajima
Jaja čizkejku daju bogatu teksturu, ali nemojte da preterujete. Previše jaja će upropastiti vaš trud da napravite savršen čizkejk.
Prepečete poslasticu
Sredina čizkejka bi trebalo da bude kremasta kada se izvadi iz rerne, a proces kuvanja će se nastaviti i neko vreme van rerne. Zato je važno da ne preterate u pečenju čizkejka jer će fil biti previše suv.
Budite strpljivi
Ako planirate da ukućane ili goste počastite čizkejkom posle večere, počnite s prirpemom na vreme. Ovoj poslastici je ppotrebno izvesno vreme da se hladi pre služenja kako biste uživali u savršenom ukusu.
Isecite savršene parčiće
Kako biste izbegli neugledne parčiće, između sečenja parčića umočite nož u toplu vodu i obrišite ga ubrusom, tako ćete dobiti savršene ivice i čizkejk čijim fotografijama možete da se pohvalite na društvenim mrežama.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem