Ne očajavajte ako kolač ili kora za tortu neće lako da ispadnu iz pleha. Naravno, rešenje nije u upornom pokušavanju da izvadite ispečenu koru jer se tako može lako raspasti.
Pogledajte i Kako da zgusnete fil za poslastice
Evo jednog odličnog trika koji će vam pomoći u ovoj, naizgled bezizlaznoj situaciji.
Umočite krpu u vodu (temperatura vode nije toliko važna), zatim je iscedite i njome obmotajte ivicu pleha. Polako protresite pleh i primetićete da se kolač polako odvaja od ivice, piše Hafington post.
Ohlađeni kolač ili koru ćete lakše izvaditi iz pleha i tako je manji rizik da se raspadne.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem