Sastojci:
- 20 jaja
- voda
- so
Recept za pravilno kuvanje jaja za Uskrs:
Kako biste pravilno skuvali uskršnja jaja, stavite ih u šerpu sa dovoljno hladneslanevode tako da ih prekrije. Stavite na jaku vatru i pustite da proključa. Kuvajte samo 5 minuta, a zatim skinite sa ringle i ostavite jaja u šerpi, poklopljena, još 10 minuta.
Ovim metodom ćete dobiti savršena tvrdo kuvana jaja. Izlijte vodu u kojoj su se kuvala i sipajte hladnu vodu. Ako ih ne ohladite dovoljno brzo, između žumanca i belanceta će se razviti zelena korica odnosno sloj. Nakon toga ih farbajte po želji. Možda ćete želeti da saznate kako da izbelite jaja da se najlakše ofarbaju za Uskrs.
Pročitajte i neverovatan trik za najlakše farbanje jaja
BONUS VIDEO
StvarUkusa
