Sastojci:

  • 20 jaja
  • voda
  • so
Kako da skinete pečat sa jaja pre farbanja?

Jedan od najjednostavnijih načina da uklonite pečat sa ljuske jaja jeste da pomešate sodu bikarbonu i vodu. Napravite gustu pastu mešanjem sode bikarbone sa malo vode. Nanesite je na pečat, ostavite da deluje nekoliko minuta, a zatim nežno trljajte površinu mekom četkicom za zube ili krpom. Isperite jaje pod tekućom vodom.

Recept za pravilno kuvanje jaja za Uskrs:

Kako biste pravilno skuvali uskršnja jaja, stavite ih u šerpu sa dovoljno hladneslanevode tako da ih prekrije. Stavite na jaku vatru i pustite da proključa. Kuvajte samo 5 minuta, a zatim skinite sa ringle i ostavite jaja u šerpi, poklopljena, još 10 minuta.

Ovim metodom ćete dobiti savršena tvrdo kuvana jaja. Izlijte vodu u kojoj su se kuvala i sipajte hladnu vodu. Ako ih ne ohladite dovoljno brzo, između žumanca i belanceta će se razviti zelena korica odnosno sloj. Nakon toga ih farbajte po želji. Možda ćete želeti da saznate kako da izbelite jaja da se najlakše ofarbaju za Uskrs.

Pročitajte i neverovatan trik za najlakše farbanje jaja

BONUS VIDEO

Kako da ofarbate jaja za Uskrs cveklom Izvor: Kako da ofarbate jaja za Uskrs cveklom

StvarUkusa