Uskrs je period kada najviše konzumiramo jaja, i to kuvana. Sigurno vam se dešavalo da vam proces ljuštenja pravi problem, pa otkinete i parče belanceta.
Kako ne biste imali problem sa kuvanim jajima, donosimo jednostavan trik kako da ih bez problema oljuštite. Ukoliko kuvate jaja za Uskrs, možda će vas zanimati i da li se jaja kuvaju poklopljena ili ne.
Trik kako da jednostavno oljuštite kuvano jaje sastoji se u tome da uzmete jednu flašu sa širokim grlom, ili termos sa širim grlom kroz koji može da prođe jaje. Može da posluži i tegla. Flašu, termos ili teglu napunite vodom, oko 1/3 boce. Ubacite jaje i mućkajte jedan minut.
Nakon toga, izvadite jaje i ljuštiće se samo od sebe. S obzirom da se bliži vreme kuvanja veće količine jaja za Uskrs, možda će vas zanimati i kako da skuvate jaja pravilno, a da ne puknu.
Pročitajte i kako ruska kuvarica otkriva zašto se jaja ne razbijaju o ivicu posude
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus