Uskrs je period kada najviše konzumiramo jaja, i to kuvana. Sigurno vam se dešavalo da vam proces ljuštenja pravi problem, pa otkinete i parče belanceta.
Kako ne biste imali problem sa kuvanim jajima, donosimo jednostavan trik kako da ih bez problema oljuštite. Ukoliko kuvate jaja za Uskrs, možda će vas zanimati i da li se jaja kuvaju poklopljena ili ne.
Trik kako da jednostavno oljuštite kuvano jaje sastoji se u tome da uzmete jednu flašu sa širokim grlom, ili termos sa širim grlom kroz koji može da prođe jaje. Može da posluži i tegla. Flašu, termos ili teglu napunite vodom, oko 1/3 boce. Ubacite jaje i mućkajte jedan minut.
Nakon toga, izvadite jaje i ljuštiće se samo od sebe. S obzirom da se bliži vreme kuvanja veće količine jaja za Uskrs, možda će vas zanimati i kako da skuvate jaja pravilno, a da ne puknu.
Pročitajte i kako ruska kuvarica otkriva zašto se jaja ne razbijaju o ivicu posude
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem