Trik za pažljivo kuvanje jaja koja neće pući u toku termičke obrade je potreban ako želimo da ih dekorišemo ili da osmislimo neko zanimljivo predjelo. Možda mislite da je kuvanje jaja najprostiji način da spremite neko jelo, ali varate se. Jaja su zdrava i bitno je da prilikom kuvanja sačuvate sve proteine. Mada, nije samo ni to problem, približava se vreme slava i potrebna su kuvana jaja u skoro svakom receptu, a mi vam predlažemo trik koji će pomoći da se ona brže skuvaju, lakše oljušte i da se sačuvaju svi dragoceni sastojci. 

Sve što vam je potrebno svaka domaćica to već ima kod kuće. U pitanju je igla. Sve što treba da uradite pre kuvanja jaja je da dno probušite jako tankom iglom. Ona mora da bude tanka kako se belance ne bi razlilo. Zatim skuvajte jaja kao i obično, a onda ih stavite u hladnu vodu i ostavite nekoliko minuta. Ovaj jednostavan trik pomoći će da se brže skuvaju, ali i da ih oljuštite u jednom pokretu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE