Jaja se često koriste kada kuvate. Ona mogu da se dodaju u meso, da se sa njima pohuje, da se prave kore za torte, ali isto tako možete da spremate doručak sa njima. Jajima možete lako da produžite i rok trajanja, a ako ih često koristite, onda ih sigurno razbijate tako što ih uradite u iviciu posude. Ali, ta metoda nije dobra, a čuvena ruska kuvarica Julija Arhipova otrkiva i zašto.
Razbijanjem jaja o posudu rizikujete da prljavština i baterije dospeju u jaja. Ako na posudi ima bar malo vode to znatno povećava rizik od toga da bakterije dospeju u jaje. Umesto da koristite ivicu posude, jaja možete da razbijete tako što ćete ih udariti jedno o drugo u vazduhu, a ako ste dovoljno vešti možete i rukama da ga razbijete.
Pročitajte i ovo: Kako da skuvate jaja pravilno, a da ne puknu?
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem