Jaja se često koriste kada kuvate. Ona mogu da se dodaju u meso, da se sa njima pohuje, da se prave kore za torte, ali isto tako možete da spremate doručak sa njima. Jajima možete lako da produžite i rok trajanja, a ako ih često koristite, onda ih sigurno razbijate tako što ih uradite u iviciu posude. Ali, ta metoda nije dobra, a čuvena ruska kuvarica Julija Arhipova otrkiva i zašto.
Razbijanjem jaja o posudu rizikujete da prljavština i baterije dospeju u jaja. Ako na posudi ima bar malo vode to znatno povećava rizik od toga da bakterije dospeju u jaje. Umesto da koristite ivicu posude, jaja možete da razbijete tako što ćete ih udariti jedno o drugo u vazduhu, a ako ste dovoljno vešti možete i rukama da ga razbijete.
Pročitajte i ovo: Kako da skuvate jaja pravilno, a da ne puknu?
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus