Kuvarica Rejčel Rej poznata je po svojim kulinarskim emisijama, savetima vezanim za kuvanje, ali i svojim knjigama. Popularnost je stekla zahvaljujući receptima za pripremu hrane za manje od 30 minuta. 2009 godine se nalazila na trećem mestu najviše guglanih kuvara, odmah iza Džejmija Olivera i Gordona Remzija.
Dok kuva, ona takođe i deli savete koji svakoj domaćici mogu da koriste. Verovatno već znate da bi margarin pre korišćenja trebao biti sobne temperature, a jeste li znali da isto to važi i za jaja? Ostavljena na sobnoj temperaturi, jaja će se, poput margarina, bolje sjediniti s ostalim sastojcima i dati vam ravnomernu, glatku smesu. Prilikom pripreme bilo koje poslastice najbolje je sve sastojke izvaditi iz frižidera otprilike sat vremena pre nego što započnete s pripremom. Međutim, ukoliko nemate vremena, Rejčel ima trik kako najbrže dostići sobnu temperaturu jaja koja ste tek izvadili iz frižidera.
Naime, potrebno je da jaja stavite u činiju, prelijte vrućom vodom sa česme i ostavite tako minut-dva. Zatim prospete vodu i jaja su spremna za pripremu najlepših poslastica i filova. Jednostavno, zar ne?
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus