Kuvarica Rejčel Rej poznata je po svojim kulinarskim emisijama, savetima vezanim za kuvanje, ali i svojim knjigama. Popularnost je stekla zahvaljujući receptima za pripremu hrane za manje od 30 minuta. 2009 godine se nalazila na trećem mestu najviše guglanih kuvara, odmah iza Džejmija Olivera i Gordona Remzija.

Dok kuva, ona takođe i deli savete koji svakoj domaćici mogu da koriste. Verovatno već znate da bi margarin pre korišćenja trebao biti sobne temperature, a jeste li znali da isto to važi i za jaja? Ostavljena na sobnoj temperaturi, jaja će se, poput margarina, bolje sjediniti s ostalim sastojcima i dati vam ravnomernu, glatku smesu. Prilikom pripreme bilo koje poslastice najbolje je sve sastojke izvaditi iz frižidera otprilike sat vremena pre nego što započnete s pripremom. Međutim, ukoliko nemate vremena, Rejčel ima trik kako najbrže dostići sobnu temperaturu jaja koja ste tek izvadili iz frižidera.

Naime, potrebno je da jaja stavite u činiju, prelijte vrućom vodom sa česme i ostavite tako minut-dva. Zatim prospete vodu i jaja su spremna za pripremu najlepših poslastica i filova. Jednostavno, zar ne?

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE