Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA PATIŠPANJ UVIJETE U ROLAT, A DA NE POPUCA: 2 jednostavna trika iskusnih domaćica za najlepši domaći slatkiš

Autor Aleksandra Ljubičić

Patišpanj je osnova mnogih torti i kolača, a evo kako da ga uvijete bez pucanja.

 Kako da uvijete rolat od patišpanja bez pucanja280339034.jpg Izvor: Shutterstock

Rolat od patišpanja spada u možda najjednostavnije poslastice koje svaka domaćica zna da spremi. Međutim, ne ispadne uvek onako kako smo očekivali, i često kora ume da popuca kada umotamo rolat.

Da se to ne bi dešavalo, postoje dva načina da se uvije rolat bez pucanja. Prvo pripremite suvu pamučnu krpu. Na nju se stavlja komad papira za pečenje, posut sa 2-3 kašike šećera, ali takođe može i direktno na krpu. Rolat možete uviti i uz pomoć krpe, koja je vlažna i dobro isceđena. Pečena kora se okrene, a papir za pečenje se ukloni i onda se umota rolat. Ostavite nakratko - oko 15 minuta. Tada se kora odmotava i premaže se punjenjem po izboru.

Rolat od patišpanja možete premazati marmeladom, istopljenom čokoladom, kremom, slatkom i svime što želite. Zatim se ponovo umota u rolat i ostavlja u frižideru. Pre serviranja pospite šećerom u prahu ili dekorišite po vašem izboru - zavisi od prilike za koju se sprema. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti