Za Uskrs je tradicija da se farbaju jaja, a svake godine se domaćice trude da ona budu što lepša. Postoje razne tehnike bojenja, ali sem mašte i strpljenja, jako je bitno da su jaja koja se kuvaju cela. Ona sa pukotinama se neće lepo dekorisati, a kako bi bili sigurni da se to neće desiti, u nastavku teksta pročatajte 4 saveta koji će vam pomoći u tome. Možda deluju neobično, ali isprobani su i sigurno deluju. Najbitnije pravilo je naravno da ne stavljate hladna jaja u toplu vodu, jer zbog temperaturne razlike ljuska sigurno puca. Takođe, nikada nemojte da kuvate na visokoj temepraturi ili da stavljate previše, a opet ni premalo jaja u šerpu. Jaja treba da pokrivaju dno.
A evo šta još možete da koristite kako bi sprečili pucanje:
Čačkalica
Pre zagrevanja vode u kojoj će se kuvati jaja, u nju ubacite nekoliko čačkalica.
Tanjir
Postavite tanjir naopako na dno posude u kojoj ćete kuvati, a zatim pažljivo stavite jaja na nju.
Sirće
Umesto soli u vodu možete da dodate i sirće.
Igla
Iglom možete da probušite jaje, ali vodite računa da rupa bude mala.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus