Za Uskrs je tradicija da se farbaju jaja, a svake godine se domaćice trude da ona budu što lepša. Postoje razne tehnike bojenja, ali sem mašte i strpljenja, jako je bitno da su jaja koja se kuvaju cela. Ona sa pukotinama se neće lepo dekorisati, a kako bi bili sigurni da se to neće desiti, u nastavku teksta pročatajte 4 saveta koji će vam pomoći u tome. Možda deluju neobično, ali isprobani su i sigurno deluju. Najbitnije pravilo je naravno da ne stavljate hladna jaja u toplu vodu, jer zbog temperaturne razlike ljuska sigurno puca. Takođe, nikada nemojte da kuvate na visokoj temepraturi ili da stavljate previše, a opet ni premalo jaja u šerpu. Jaja treba da pokrivaju dno. 

A evo šta još možete da koristite kako bi sprečili pucanje: 

Čačkalica

Pre zagrevanja vode u kojoj će se kuvati jaja, u nju ubacite nekoliko čačkalica. 

Tanjir

Postavite tanjir naopako na dno posude u kojoj ćete kuvati, a zatim pažljivo stavite jaja na nju.

Sirće

Umesto soli u vodu možete da dodate i sirće.

Igla

Iglom možete da probušite jaje, ali vodite računa da rupa bude mala. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE