Maline čuvajte u frižideru, ali neoprane, do trenutka kad ih odlučite iskoristiti. Što su manje vlažne, manje su šanse za rast plesni. Bobičasto voće možete oprati u posudi hladne vode s malo sirćeta jer će ono uništiti bakterije i sprečiti nastanak plesni.

Nakon što 'okupate' sočne bobice isperite ih u cedilu pod hladnom vodom kako ne bi ostao ukus sirćeta. Ali dokle god su vlažne postoji opasnost od stvaranja plesni pa ih je potrebno osušiti. 

Pročitajte i Malina – lek naših baka, ali i proverenih farmaceutskih kuća

Trik koji preporučuje Yahoo Food pomalo je neobičan: u sušilo za salatu stavite prvo nekoliko papirnatih ubrusa na dno, a potom složite bobice. Poklopite pa zavrtite nekoliko puta, a ubrusi će upiti višak vode.

Ako želite da ih zamrznete za zimske dane i ukusne deserte, posložite ih na poslužavnik, stavite u zamrzivač i, nakon što se smrznu, sortirajte u kese kako se ne bi zalepile.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: tportal.hr