Maline čuvajte u frižideru, ali neoprane, do trenutka kad ih odlučite iskoristiti. Što su manje vlažne, manje su šanse za rast plesni. Bobičasto voće možete oprati u posudi hladne vode s malo sirćeta jer će ono uništiti bakterije i sprečiti nastanak plesni.
Nakon što 'okupate' sočne bobice isperite ih u cedilu pod hladnom vodom kako ne bi ostao ukus sirćeta. Ali dokle god su vlažne postoji opasnost od stvaranja plesni pa ih je potrebno osušiti.
Trik koji preporučuje Yahoo Food pomalo je neobičan: u sušilo za salatu stavite prvo nekoliko papirnatih ubrusa na dno, a potom složite bobice. Poklopite pa zavrtite nekoliko puta, a ubrusi će upiti višak vode.
Ako želite da ih zamrznete za zimske dane i ukusne deserte, posložite ih na poslužavnik, stavite u zamrzivač i, nakon što se smrznu, sortirajte u kese kako se ne bi zalepile.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: tportal.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus