1.Zagrejte rernu na 175 stepeni. Patlidžan isecite na tanke kriške. Jaja umutite, pa kriške patlidžana potopite u jaja, a zatim u prezle. U pleh poređajte kriške patlidžana i zapecite u zagrejajnoj rerni oko 5 minuta sa obe strane.


Sastojci:

3 plava patlidžana
2 jaja
4 šolje prezli
6 šolja paradajz sosa
450 g seckane mocarele
1/2 šolje rendanog parmezana
1/2 kašičice suvog bosiljka

2. U posudi za pečenje rasporedite sos za špagete, tako da pokrije dno posude. Postavite jedan sloj kriški pripremljenog patlidžana u sos. Pospite mocarelom i parmezanom. Ponavljajte postupak dokle god imate materijala i završite sirevima. Odozgo pospite bosiljak i pecite u zagrejajnoj rerni oko 35 minuta, odnosno dok ne dobije zlatno - braon boju.