Sastojci:

  • 1 kg i 150 g govedine
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 crni luk
  • 2 štapića celera
  • 8 čenova belog luka
  • 2 kašike paradajz paste
  • 1 kašika goveđe kocke
  • 240 ml crvenog vina
  • 950 ml goveđeg bujona
  • 2 lovorova lista
  • nekoliko grančica majčine dušice
  • 700 g seckanog krompira
  • 4 srednje šargarepe
  • svež peršun za posipanje

Recept za goveđi paprikaš sa šargarepom i krompirom

Za ovaj paprikaš iseckajte govedinu na kockice. Pomešajte je sa brašnom, solju, biberom, belim i crnim lukom u prahu i dobro izmešajte. Iseckajte celer, crni i beli luk na kockice. Zagrejte rernu na 160 stepeni C.

U tiganju zagrejte ulje i potom pržite meso. Pustite da dobije zlatnu koricu pre nego što ga okrenete. Kada su obe strane zapečene, stavite ih na stranu. Dodajte luk, celer i beli luk u tiganj, pa dinstajte nekoliko minuta dok ne omekšaju.

Zatim dodajte paradajz pastu i govedinu. Pržite nekoliko minuta pre nego što dodate crno vino. Zatim dodajte goveđi bujon, kašiku goveđe kocke, lovorov list i majčinu dušicu. Dobro promešajte i stavite lonac u rernu na sat i po vremena na donju rešetku rerne.

Posle sat i po dodajte seckani krompir i šargarepu. Dobro promešajte i vratite u rernu još sat vremena. Servirajte posuto peršunom. Možda ćete želeti da napravite i posni paprikaš sa krompirom i šargarepama.

Pročitajte kako se pravi lagani krompir paprikaš

BONUS VIDEO

Kurir Recept za svinjski paprikaš

StvarUkusa