Sastojci:
- 1 kg i 150 g govedine
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 crni luk
- 2 štapića celera
- 8 čenova belog luka
- 2 kašike paradajz paste
- 1 kašika goveđe kocke
- 240 ml crvenog vina
- 950 ml goveđeg bujona
- 2 lovorova lista
- nekoliko grančica majčine dušice
- 700 g seckanog krompira
- 4 srednje šargarepe
- svež peršun za posipanje
Recept za goveđi paprikaš sa šargarepom i krompirom
Za ovaj paprikaš iseckajte govedinu na kockice. Pomešajte je sa brašnom, solju, biberom, belim i crnim lukom u prahu i dobro izmešajte. Iseckajte celer, crni i beli luk na kockice. Zagrejte rernu na 160 stepeni C.
U tiganju zagrejte ulje i potom pržite meso. Pustite da dobije zlatnu koricu pre nego što ga okrenete. Kada su obe strane zapečene, stavite ih na stranu. Dodajte luk, celer i beli luk u tiganj, pa dinstajte nekoliko minuta dok ne omekšaju.
Zatim dodajte paradajz pastu i govedinu. Pržite nekoliko minuta pre nego što dodate crno vino. Zatim dodajte goveđi bujon, kašiku goveđe kocke, lovorov list i majčinu dušicu. Dobro promešajte i stavite lonac u rernu na sat i po vremena na donju rešetku rerne.
Posle sat i po dodajte seckani krompir i šargarepu. Dobro promešajte i vratite u rernu još sat vremena. Servirajte posuto peršunom. Možda ćete želeti da napravite i posni paprikaš sa krompirom i šargarepama.
Pročitajte kako se pravi lagani krompir paprikaš
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Recept za svinjsko pečenje za Božić
Posni rolat sa keksom i kafom za Badnji dan
Korpice punjene piletinom i šampinjonima