Sastojci:
- 1 crni luk, seckani
- 10-12 komada prokelja, oljuštenih i isečenih na četvrtine
- 100 g slanine
- 500 g ćurećeg mesa
- 2 kašičice sušene žalfije
- 1 kašika paradajz pirea
- 500 ml mleka
- 2 čena belog luka, sitno naseckana
- 40 g neslanog putera
- 40 g brašna
- 50 g rendanog kačkavalja
- testenina za lazanje
- so i biber po ukusu
Recept za lazanje sa ćuretinom i prokeljom:
Kako biste napravili ove lazanje, zagrejte rernu na 200 stepeni C. Na laganoj vatri pržite luk i beli luk, dok ne omekša. Posle nekoliko minuta dodajte prokelj i slaninu i pržite ih 5 minuta. Zatim dodajte ćureće meso, žalfiju i paradajz pire i krčkajte dok ne porumene. Stavite sve na stranu.
Napravite bešamel sos tako što ćete da otopite puter, a zatim polako dodajte brašno. Dobićete konzistenciju poput paste. Polako sipajte mleko, mešajući na vatri drvenom kašikom. Na kraju bi trebalo da dobijete kremasti sos. Na kraju dodajte sir i sitno seckani beli luk. Začinite po ukusu.
Ređajte testo za lazanje, mešavinu ćurećeg mesa pa sos. Završite sosom i dodajte preostali fil, pospite kačkavaljem i biberom. Pecite 30 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Možda ćete želeti da napravite i recept za posne lazanje sa pečurkama.
Pročitajte i kako se prave domaće lazanje po italijanskom receptu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Slatka Božićna česnica na vojvođanski način
Baklava bez kora za Božić - jeftinija od originalnog recepta
Badnjevka - pita sa krompirom i kupusom za manje od 200 dinara