Sastojci:

  • 1 crni luk, seckani
  • 10-12 komada prokelja, oljuštenih i isečenih na četvrtine
  • 100 g slanine
  • 500 g ćurećeg mesa
  • 2 kašičice sušene žalfije
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 500 ml mleka
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 40 g neslanog putera
  • 40 g brašna
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • testenina za lazanje
  • so i biber po ukusu

Recept za lazanje sa ćuretinom i prokeljom:

Kako biste napravili ove lazanje, zagrejte rernu na 200 stepeni C. Na laganoj vatri pržite luk i beli luk, dok ne omekša. Posle nekoliko minuta dodajte prokelj i slaninu i pržite ih 5 minuta. Zatim dodajte ćureće meso, žalfiju i paradajz pire i krčkajte dok ne porumene. Stavite sve na stranu.

Napravite bešamel sos tako što ćete da otopite puter, a zatim polako dodajte brašno. Dobićete konzistenciju poput paste. Polako sipajte mleko, mešajući na vatri drvenom kašikom. Na kraju bi trebalo da dobijete kremasti sos. Na kraju dodajte sir i sitno seckani beli luk. Začinite po ukusu.

Ređajte testo za lazanje, mešavinu ćurećeg mesa pa sos. Završite sosom i dodajte preostali fil, pospite kačkavaljem i biberom. Pecite 30 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Možda ćete želeti da napravite i recept za posne lazanje sa pečurkama.

Pročitajte i kako se prave domaće lazanje po italijanskom receptu

BONUS VIDEO

TikTok/recipebyanne Lazanje u jednoj posudi

StvarUkusa