Sastojci:

  • 250 ml punomasnog mleka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 90 g crnog luka, seckanog
  • 3 kašike belog luka, sitno naseckanog
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1 kašičica sušenog origana
  • ½ kašičice tucane paprike
  • 1 kašičica morske soli
  • 180 g spanaća
  • 250 g kuvane piletine
  • 250 ml pilećeg bujona
  • 30 g brašna
  • ¼ kašičice muskatnog oraščića
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 170 g testa za lazanje

Recept za lazanje verde:

Za ove lazanje prvo zagrejte rernu na 190 stepeni. Zagrejte veliki tiganj na umerenoj temperaturi i dodajte ulje, luk, beli luk, bosiljak, origano, tucanu papriku i ¼ kašičice soli. Pržite oko 3-4 minuta, pa dodajte sveži spanać i pržite dok ne usahne, oko 10-15 sekundi. Skinite tiganj sa vatre i umešajte piletinu.

U maloj činiji pomešajte ½ pilećeg bujona sa brašnom, dok se ne dobije gusta konzistencija i ostavite na stranu. Pomešajte preostali bujon, mleko, muskatni oraščić i 1 kašičicu soli u srednjem loncu i kuvajte na srednjoj vatri, povremeno mešajući. Kada proključa, dodajte smesu bujona i brašna i neprestano mešajte. Dinstajte dok se ne zgusne, oko 6 minuta i umešajte 100 g kačkavalja. Sklonite sa vatre.

Sipajte deo sosa na dno velikog tiganja. Preko njega stavite 1 list za lazanje, rasporedite deo mešavine piletine, zatim opet sos i trećinu rendanog kačkavalja. Ponovite slojeve tri puta, završavajući sosom i sirom. Posudu za pečenje prekrijte folijom i pecite 20-25 minuta. Možda ćete želeti da napravite i posne lazanje sa plavim patlidžanom i paradajzom.

Pročitajte kako da napravite i letnje lazanjete sa tikvicama bez testa

BONUS VIDEO

Instagram/ricettinaeasy Recept za letnje lazanjete sa tikvicama bez testa

StvarUkusa