Sastojci:
- 250 ml punomasnog mleka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 90 g crnog luka, seckanog
- 3 kašike belog luka, sitno naseckanog
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1 kašičica sušenog origana
- ½ kašičice tucane paprike
- 1 kašičica morske soli
- 180 g spanaća
- 250 g kuvane piletine
- 250 ml pilećeg bujona
- 30 g brašna
- ¼ kašičice muskatnog oraščića
- 200 g rendanog kačkavalja
- 170 g testa za lazanje
Recept za lazanje verde:
Za ove lazanje prvo zagrejte rernu na 190 stepeni. Zagrejte veliki tiganj na umerenoj temperaturi i dodajte ulje, luk, beli luk, bosiljak, origano, tucanu papriku i ¼ kašičice soli. Pržite oko 3-4 minuta, pa dodajte sveži spanać i pržite dok ne usahne, oko 10-15 sekundi. Skinite tiganj sa vatre i umešajte piletinu.
U maloj činiji pomešajte ½ pilećeg bujona sa brašnom, dok se ne dobije gusta konzistencija i ostavite na stranu. Pomešajte preostali bujon, mleko, muskatni oraščić i 1 kašičicu soli u srednjem loncu i kuvajte na srednjoj vatri, povremeno mešajući. Kada proključa, dodajte smesu bujona i brašna i neprestano mešajte. Dinstajte dok se ne zgusne, oko 6 minuta i umešajte 100 g kačkavalja. Sklonite sa vatre.
Sipajte deo sosa na dno velikog tiganja. Preko njega stavite 1 list za lazanje, rasporedite deo mešavine piletine, zatim opet sos i trećinu rendanog kačkavalja. Ponovite slojeve tri puta, završavajući sosom i sirom. Posudu za pečenje prekrijte folijom i pecite 20-25 minuta. Možda ćete želeti da napravite i posne lazanje sa plavim patlidžanom i paradajzom.
Pročitajte kako da napravite i letnje lazanjete sa tikvicama bez testa
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem