Lazanje su italijanski specijalitet koji se pravi tako što se ređaju kore, ragu sos, zatim bešamel i sir. Na kraju se sve to zapeče u rerni i servira. Danas postoji milion verzija za ovo čuveno jelo, a mi vam predlažemo najjednostavniji recept koji ćete obogatiti spanaćem i pečurkama. Lazanje po ovoj recepturi se pripremaju kao gulaš, tako što se svi sastojci pomešaju u jednoj šerpi i onda se kuvaju dok ne omekšaju. Obavezno isprobajte!
- Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 crna luka
- 1 crvena paprika
- 4 čena belog luka
- 900 g mlevenog mesa (po izboru)
- 10 pečuraka
- 120 ml crvenog vina
- 1 l bujona
- 2 konzerve pelata (sitnog)
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika sušenog origana
- 1 kašika sušenog timijana
- 8 listova lazanje
- 60 ml pavlake za kuvanje
- 100 g bebi spanaća
- 100 g tvrdog sira
- 50 g parmezana
- 2 kašike seckanog svežeg peršuna
Priprema:
Propržite sitno seckani crni luk dok ne omekša, pa dodajte seckanu papriku i mleveni beli luk. Promešajte i ostavite još minut, pa dodajte mleveno meso. Posolite i pobiberite i pržite dok ne bude gotovo, povremeno promešajte. Zatim dodajte seckane pečurke i sipajte crno vode, pa dosta još nekih 5 minuta. Dobro promešajte i dodajte bujon, pelat, paradajz pire, šećer, origano i timijan. Ostavite da proključa, pa smanjite vatru i dodajte izlomljene listove lazanja. Kuvajte oko 20-25 minuta i povremeno promešajte. Na kraju dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte, pa isključite šporet. Dodajte spanać, pa pospite rendani čedar, parmezan i peršun pre serviranja. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom