Musaka se jede u dosta zemalja, a svaka ima neki svoj način na koji priprema ovaj specijalitet. Kod nas je poznata sa krompirom i mlevenim mesom, Grci dodaju patlidžan i bešamel sos, ali postoje i verzije koje se prave samo sa povrćem. Naš predlog za današnji ručak je musaka sa krompirom i spanaćem, pa prelivena jajima i sirom. Sočna i ukusna, a svaki zalogaj je pravo zadovoljstvo.  

  • Sastojci: 
  • 450 g krompira
  • 1 crni luk
  • 250 g spanaća
  • 4 jajeta 
  • 4 kašike kisele pavlake 
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 150 g tvrdog sira 

Priprema: 
Krompir oljuštite i isecite na kockice, pa skuvajte u posoljenoj vodi. Crni luk isecite, pa propržite na malo ulja dok ne omekša, a onda dodajte sekcani spanać i ostavite još 2-3 minuta. Promešajte. U nauljenu tepsiju dodajte krompir koji ste procedili i lepo rasporedite. Preko sipajte spanać i luk i opet poravnajte. U posudi umutite jaja, pa dodajte prašak za pecivo, pavlaku, posolite i pospite belim lukom u prahu. Umutite, pa dodajte rendani sir i promešajte. Sipajte preko spanaća, pa preko pospite još malo rendanog sira. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE