Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 kašika putera
- 2 krompira srednje veličine
- 2 šargarepe
- 1 kašika paradajz paste
- 1 kašika brašna
- manje od 1 kašičice soli
- manje od 1 kašičice mešavine suvih začina
- manje od 1 kašičice sušene nane
- pola kašičice bibera
- 1 litar vode
Za ćufte:
- 250 g mlevenog mesa
- 90 g bulgura
- 1 mali luk narendan
- pola kašike paradajz paste
- 1 jaje
- manje od 1 kašičice soli
- pola kašičice ljute paprike
- pola kašičice bibera
- pola kašičice belog luka u prahu
- 30-40 ml vode
Pogledajte video:
Recept za ćufte u sosu od povrća:
Sastojke za ćufte dobro umesite, napravite ćufte i stavite na lagano pobrašnjen pleh. U odgovarajuću šerpu dodajte ulje i pardajz pastu i propržite, pa dodajte krompir i šargarepu isečene na kockice i propržite. Dodajte brašno, kratko propržite, sipajte vodu i kada počne da ključa dodajteti ćufte.
Promešajte, dodajte začine, zatvorite poklopac i kuvajte povrće na laganoj vatri oko 30 minuta dok ne omekša. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i lagane pileće ćufte gotove za sat vremena.
Pročitajte kako da napravite i ćufte od povrća, gotove za pola sata
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus