Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika putera
  • 2 krompira srednje veličine
  • 2 šargarepe
  • 1 kašika paradajz paste
  • 1 kašika brašna
  • manje od 1 kašičice soli
  • manje od 1 kašičice mešavine suvih začina
  • manje od 1 kašičice sušene nane
  • pola kašičice bibera
  • 1 litar vode

Za ćufte:

  • 250 g mlevenog mesa
  • 90 g bulgura
  • 1 mali luk narendan
  • pola kašike paradajz paste
  • 1 jaje
  • manje od 1 kašičice soli
  • pola kašičice ljute paprike
  • pola kašičice bibera
  • pola kašičice belog luka u prahu
  • 30-40 ml vode

Pogledajte video:

Instagram/tencere.yemekleri Recept za sočne ćufte u sosu od povrća

Recept za ćufte u sosu od povrća:

Sastojke za ćufte dobro umesite, napravite ćufte i stavite na lagano pobrašnjen pleh. U odgovarajuću šerpu dodajte ulje i pardajz pastu i propržite, pa dodajte krompir i šargarepu isečene na kockice i propržite. Dodajte brašno, kratko propržite, sipajte vodu i kada počne da ključa dodajteti ćufte.

Promešajte, dodajte začine, zatvorite poklopac i kuvajte povrće na laganoj vatri oko 30 minuta dok ne omekša. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i lagane pileće ćufte gotove za sat vremena.

Pročitajte kako da napravite i ćufte od povrća, gotove za pola sata

BONUS VIDEO

Kurir televizija NAPRAVITE PROFI ĆUFTE I ŠPAGETE KAO ITALIJANI: Raša odao kulinarsku tajnu, OVO ih razlikuje od BALKANSKIH MESNIH KUGLICA

StvarUkusa