Sastojci:
- 1 tikvica
- 100 g mladog sira
- 10 g mlevenog parmezana
- 4 kriške kuvane šunke
- kačkavalj iseckan na kockice
- ulje, so, biber i bosiljak
Pogledajte kako se prave lazanjete:
Recept za letnje lazanjete sa tikvicama:
Za lazanjete odnosno lazanje sa tikvicama prvo operite tikvicu i isecite je na tanke kriške. Zatim pomešajte mladi sir sa parmezanom, bosiljkom, uljem i biberom, da dobijete glatki krem (po potrebi dodajte mleka).
Pleh obložite papirom za pečenje i poređajte sloj tikvica. Preko toga premažite sloj krema od mladog sira, zatim poređajte sloj šunke i sira isečenog na kockice. Ponavljate korake dok vam ponestane sastojaka. Završite slaganje kremom od mladog sira, kockicama sira, parmezanom i malo ulja. Pecite u rerni 30 minuta na 180°.
Lazanjete su lagan obrok, koji ćete često da pravite. Ako vam se dopadnu, možda ćete želeti da napravite i letnje lazanje sa patlidžanom, tikvicama i paradajzom.
Pročitajte i kako se prave lazanja rolnice sa šampinjonima i limunom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem