Sastojci:

  • 2 kašike putera
  • 300 g pilećeg belog mesa isečenog na kockice
  • so i biber po ukusu
  • 200 g šampinjona naseckanih na kockice
  • 100 g boranije
  • 100 g kukuruza
  • 100 g graška
  • 300 ml pilećeg bujona
  • 300 ml pavlake za kuvanje
  • 260 g kačkavalja, iseckanog na kockice
  • 300 g testenine po izboru

Recept za pastu sa belim mesom i mešanim povrćem:

Da biste napravili pastu u dubokom tiganju zagrejte puter na niskoj temperaturi 1 minut. Dodajte piletinu i začine, a zatim povećajte temperaturu na srednje visoku. Začinite po ukusu i pržite uz često mešanje 6-7 minuta. Dodajte pečurke i pržite uz često mešanje 2 minuta. Dodajte boraniju, kukuruz i grašak i nastavite da mešate i dinstate 5 minuta.

Dodajte pileći bujon i poklopite. Kuvajte 15 minuta. Dok se povrće kuva, napravite testeninu prema uputstvima i sačuvajte 1 šolju vode od kuvanja. Dodajte pavlaku za kuvanje, sir i vodu iz testenine. Promešajte i dinstajte dok se sir ne otopi ili oko 2 minuta. Skinite sa vatre i servirajte sa testeninom. Ako volite paste, možda ćete želeti da napravite i zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom.

Pročitajte i kako se pravi pasta sa humusom i šampinjonima

BONUS VIDEO

:intstagram/meg.ofitness Pikantna pasta sa piletinom

StvarUkusa