Sastojci:
- 2 kašike putera
- 300 g pilećeg belog mesa isečenog na kockice
- so i biber po ukusu
- 200 g šampinjona naseckanih na kockice
- 100 g boranije
- 100 g kukuruza
- 100 g graška
- 300 ml pilećeg bujona
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 260 g kačkavalja, iseckanog na kockice
- 300 g testenine po izboru
Recept za pastu sa belim mesom i mešanim povrćem:
Da biste napravili pastu u dubokom tiganju zagrejte puter na niskoj temperaturi 1 minut. Dodajte piletinu i začine, a zatim povećajte temperaturu na srednje visoku. Začinite po ukusu i pržite uz često mešanje 6-7 minuta. Dodajte pečurke i pržite uz često mešanje 2 minuta. Dodajte boraniju, kukuruz i grašak i nastavite da mešate i dinstate 5 minuta.
Dodajte pileći bujon i poklopite. Kuvajte 15 minuta. Dok se povrće kuva, napravite testeninu prema uputstvima i sačuvajte 1 šolju vode od kuvanja. Dodajte pavlaku za kuvanje, sir i vodu iz testenine. Promešajte i dinstajte dok se sir ne otopi ili oko 2 minuta. Skinite sa vatre i servirajte sa testeninom. Ako volite paste, možda ćete želeti da napravite i zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom.
Pročitajte i kako se pravi pasta sa humusom i šampinjonima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem