Sastojci:
- 400 g šargarepe
- 200 g luka
- 2,5 kg svežeg kupusa, iseckanog na trake
- 70 ml ulja
- 15 g soli
- 20 g mešavine suvih začina
- 4 paradajza
- prstohvat bibera
Recept za sladak kupus:
Kako biste napravili sladak kupus, prvo sitno iseckajte šargarepu, paradajz i luk. Zagrejte ulje u loncu i potom ubacite šargarepu. Malo je posolite, pa poklopite i ostavite da se prži oko 5 minuta. Ubacite i paradajz i seckani luk, pa pržite još 4 minta. Nakon toga ubacite i kupus, otprilike polovinu ukupne količine i dinstajte 3 minuta.
Začine koje ste pripremili pomešajte i sipajte u lonac pa lagano promešajte. Poklopite ostavite da se krčka 3 minuta pa dodajte i ostatak kupusa. Ostavite da se dinsta maksimum 10 minuta. Nakon toga dolijte 300 ml tople vode, promešajte, poklopite i dinstajte 20 minuta. Nakon toga sipajte još 550 ml vode, promešajte kupus pa kuvajte još 10 minuta. Kada je gotovo, servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i sladak kupus sa heljdom .
Pročitajte i kako Italijani prave sladak kupus
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem