Sastojci:
- 1 l povrtnog bujona
- 235 g sitno seckanog crnog luka
- 5 velikih čenova belog luka
- 170 g isečene šargarepe
- 182 g suvog crnog vina
- 1 kg crvenog krompira iseckanog na komade
- 266 g paradajz sosa
- 2 1/2 kašike sušenog začinskog bilja
- 2 kašičice fine morske soli
- 1/2 kašičice crnog bibera
Recept za posni paprikaš sa krompirom i šargarepama:
Za paprikaš prvo dodajte samo 240 ml bujona u lonac sa lukom, belim lukom i šargarepom. Uključite na srednju vatru i kada tečnost proključa, kuvajte 5-8 minuta dok luk ne omekša.
Dodajte vino i dobro promešajte. Nastavite da kuvate na srednjoj vatri oko 5 minuta. Dodajte preostali bujon, krompir, paradajz sos, začinsko bilje, so i biber. Pojačajte vatru i pustite da proključa.
Kada potpuno proključa, stavite poklopac i smanjite vatru na nisko. Kuvajte na laganoj vatri 30-45 minuta dok krompir i šargarepa ne omekšaju. Dodajte biber i so po ukusu. Ukrasite svežim ruzmarinom po želji. Možda ćete želeti da napravite i posni paprikaš od crvenog sočiva.
Pročitajte kako se pravi grčki paprikaš sa zelenom boranijom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Recept za brzu večeru bez mesa iz tiganja
Jednostavan kolač sa orasima i urmama
Kako skinuti fleke sa stolnjaka od slavske sveće
Najbolje oblande sa čokoladom, keksom i orasima