Sastojci:

  • 1 l povrtnog bujona
  • 235 g sitno seckanog crnog luka
  • 5 velikih čenova belog luka
  • 170 g isečene šargarepe
  • 182 g suvog crnog vina
  • 1 kg crvenog krompira iseckanog na komade
  • 266 g paradajz sosa
  • 2 1/2 kašike sušenog začinskog bilja
  • 2 kašičice fine morske soli
  • 1/2 kašičice crnog bibera

Recept za posni paprikaš sa krompirom i šargarepama:

Za paprikaš prvo dodajte samo 240 ml bujona u lonac sa lukom, belim lukom i šargarepom. Uključite na srednju vatru i kada tečnost proključa, kuvajte 5-8 minuta dok luk ne omekša.

Dodajte vino i dobro promešajte. Nastavite da kuvate na srednjoj vatri oko 5 minuta. Dodajte preostali bujon, krompir, paradajz sos, začinsko bilje, so i biber. Pojačajte vatru i pustite da proključa.

Kada potpuno proključa, stavite poklopac i smanjite vatru na nisko. Kuvajte na laganoj vatri 30-45 minuta dok krompir i šargarepa ne omekšaju. Dodajte biber i so po ukusu. Ukrasite svežim ruzmarinom po želji. Možda ćete želeti da napravite i posni paprikaš od crvenog sočiva.

Pročitajte kako se pravi grčki paprikaš sa zelenom boranijom

BONUS VIDEO

Kurir Recept za svinjski paprikaš

StvarUkusa