Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 200 g tanko isečenog kupusa
  • 2 srednja luka, naseckana
  • 2 srednje šargarepe, naseckane
  • 2 srednje zelene paprike, naseckane
  • 400 g tikvica, naseckanih
  • 200 g naseckanih šampinjona
  • 1 srednji paradajz, iseckan
  • 3 kašike višenamenskog brašna
  • 2 kašike slatke paprike
  • 180 ml povrtnog bujona
  • 120 g posne kisele pavlake

Recept za posni povrtni paprikaš sa tikvicama:

Za posni paprikaš u velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte kupus, luk, šargarepu i papriku i pržite, često mešajući, dok ne omekša, 5 do 8 minuta. Dodajte tikvice, pečurke i paradajz. Pokrijte i pržite dok povrće ne usahne.

Umešajte brašno i slatku papriku i pržite 1 do 2 minuta uz stalno mešanje. Umešajte povrtni bujon i pustite da sve proključa. Kuvajte, stalno mešajući, dok se sos ne zgusne, oko 1 minut. Umešajte pavlaku i začinite po ukusu solju i biberom. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileći paprikaš sa šampinjonima i krompirom.

Pročitajte i kako da napravite pileći paprikaš u pelatu sa kukuruzom i belim pasuljem

BONUS VIDEO

Kurir Recept za svinjski paprikaš

StvarUkusa