Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 200 g tanko isečenog kupusa
- 2 srednja luka, naseckana
- 2 srednje šargarepe, naseckane
- 2 srednje zelene paprike, naseckane
- 400 g tikvica, naseckanih
- 200 g naseckanih šampinjona
- 1 srednji paradajz, iseckan
- 3 kašike višenamenskog brašna
- 2 kašike slatke paprike
- 180 ml povrtnog bujona
- 120 g posne kisele pavlake
Recept za posni povrtni paprikaš sa tikvicama:
Za posni paprikaš u velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte kupus, luk, šargarepu i papriku i pržite, često mešajući, dok ne omekša, 5 do 8 minuta. Dodajte tikvice, pečurke i paradajz. Pokrijte i pržite dok povrće ne usahne.
Umešajte brašno i slatku papriku i pržite 1 do 2 minuta uz stalno mešanje. Umešajte povrtni bujon i pustite da sve proključa. Kuvajte, stalno mešajući, dok se sos ne zgusne, oko 1 minut. Umešajte pavlaku i začinite po ukusu solju i biberom. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileći paprikaš sa šampinjonima i krompirom.
Pročitajte i kako da napravite pileći paprikaš u pelatu sa kukuruzom i belim pasuljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus