Sastojci:
- 600 g pilećeg belog mesa
- 1,5 crvena paprika
- 400 ml vode
- 300 g belogpasulja
- 2 luka
- 3 čena belog luka
- 300 g kukuruza
- 500 g pelata
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 1,5 kašičica mešavine suvog začina
- Ulje
- So i biber po ukusu
Recept za pileći paprikaš sa kukuruzom i pasuljem:
Za pileći paprikaš nasecite belo meso na kockice i začinite mešavinom suvih začina i ispržite. Kada ispržite belo meso, ostavite ga po strani, pa u istom tiganju ispržite naseckani luk i papriku. Nakon toga ubacite kukurz, beli luk, beli pasulj i mlevenu crvenu papriku. Kada sve ispržite ubacite biber i so po ukusu, pelat i vodu i kuvajte oko 20 minuta.
Pileći paprikaš sa kukuruzom i belim pasuljem je meksička verzija, pa možete da ga servirate uz kukurzni čips ili tortilje. Ako volite paprikaš, možda ćete želeti da napravite i zapečeni pileći paprikaš posut sirom koji se topi.
Pročitajte kako da napravite paprikaš sa makaronama i pečurkama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus