Sastojci:
- 60 ml vode
- 1 srednji luk, isečen na kockice
- oko 230 g šargarepe, isečene na kockice
- 2 rebra celera, iseckana na kockice
- 3 čena belog luka, sitno naseckana
- 240 g boranije
- 400 g paradajza iseckanog na kockice sa sokom
- 450 g krompira, isečenog na kockice
- 350 g sočiva
- 1 1/2 kašičice paprike
- 1,5 l vode
- 2 šake spanaća ili kelja
- sok od 1 limuna
- 120 peršuna, seckanog
- so i biber, po ukusu
Recept za bogatu povrtnu čorbu:
Kako biste napravili čorbu za post na vodi prvo u loncu zagrejte vodu na srednjoj vatri. Dodajte luk, šargarepu, celer i beli luk, pa dinstajte 5 minuta. Dodajte papriku i dinstajte 1 minut ili dok ne zamiriše.
Ubacite boraniju, paradajz, krompir, sočivo i vodu, dobro promešajte i pustite da provri, pa smanjite toplotu na nisku. Poklopite i kuvajte 30-35 minuta, povremeno mešajući. Pet minuta pre nego što je čorba gotova, umešajte zelje.
Dodajte još vode ako je potrebno. Sipajte limunov sok i začinite solju i biberom. Sipajte u činije i pospite sveže seckanim peršunom. Možda ćete želeti da napravite i najbolji sataraš za post na vodi.
Pročitajte kako da napravite janiju sa bukovačama i pirinčem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus