Sastojci:

  • 60 ml vode
  • 1 srednji luk, isečen na kockice
  • oko 230 g šargarepe, isečene na kockice
  • 2 rebra celera, iseckana na kockice
  • 3 čena belog luka, sitno naseckana
  • 240 g boranije
  • 400 g paradajza iseckanog na kockice sa sokom
  • 450 g krompira, isečenog na kockice
  • 350 g sočiva
  • 1 1/2 kašičice paprike
  • 1,5 l vode
  • 2 šake spanaća ili kelja
  • sok od 1 limuna
  • 120 peršuna, seckanog
  • so i biber, po ukusu

Recept za bogatu povrtnu čorbu:

Kako biste napravili čorbu za post na vodi prvo u loncu zagrejte vodu na srednjoj vatri. Dodajte luk, šargarepu, celer i beli luk, pa dinstajte 5 minuta. Dodajte papriku i dinstajte 1 minut ili dok ne zamiriše.

Ubacite boraniju, paradajz, krompir, sočivo i vodu, dobro promešajte i pustite da provri, pa smanjite toplotu na nisku. Poklopite i kuvajte 30-35 minuta, povremeno mešajući. Pet minuta pre nego što je čorba gotova, umešajte zelje.

Dodajte još vode ako je potrebno. Sipajte limunov sok i začinite solju i biberom. Sipajte u činije i pospite sveže seckanim peršunom. Možda ćete želeti da napravite i najbolji sataraš za post na vodi.

Pročitajte kako da napravite janiju sa bukovačama i pirinčem

BONUS VIDEO

Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima Instagram/corbatariflerii

StvarUkusa