1. Pirinač sa povrćem

Kuvano povrće, pirinač i začini! Uvek smo za!

Sastojci: 

2 šolje pirinča

2 šargarepe

1 manji crni luk

3 čena belog luka 

1 manja glavica karfiola

1 manja glavica brokolija

1 crvena paprika

malo graška 

malo celera 

so, biber

suvi začini po želji

Priprema: 

Iseckajte povrće, malo prokuvajte i dodajte pirinač. Ako je potrebno dodajte još vode i kad je pirinač gotov, procedite ga zajedno sa pirinčem i stavite u veću činiju. Posolite, pobiberite i stavite začine po želji.

2. Salata sa pasuljem i lukom

Ova salata je hranljiva i veoma ukusna!

Sastojci:

pola kilograma pasulja

1 glavica luka

2 čena belog luka

1 praziluk

malo peršuna

sirće

so, biber

Priprema: 

Pasulj držite potopljen u vodi nekoliko sati, prokuvajte u novoj slanoj vodi do ključanja, procedite, nalijte novu vodu, posolite i skuvajte ga da se ne raspadne. Ponovo procedite, i u vreli pasulj dodajte luk sečen na rebarca i praziluk, sitno iseckan beli luk. Izmešajte, začinite sirćetom, biberom i sitno seckanim persunovim listom.

PROČITAJTE JOŠ: Posno jelo na vodi: Knedle od krompira

3. Pašteta od povrća

Ova paštete je veoma zdrava i ukusana.

Sastojci:

1 crni luk

2 čena belog luka

2 krompira

1 šargarepa

šaka spanaća

1 kašika senfa

so, biber

Priprema: 

Ogulite povrće i skuvajte ga, osim belog luka. Procedite i štapnim mikserom umutite. Dodajte kašiku senfa, so, biber i sitno iseckan beli luk. Mazati na prepečen hleb!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/