1. Pirinač sa povrćem
Kuvano povrće, pirinač i začini! Uvek smo za!
Sastojci:
2 šolje pirinča
2 šargarepe
1 manji crni luk
3 čena belog luka
1 manja glavica karfiola
1 manja glavica brokolija
1 crvena paprika
malo graška
malo celera
so, biber
suvi začini po želji
Priprema:
Iseckajte povrće, malo prokuvajte i dodajte pirinač. Ako je potrebno dodajte još vode i kad je pirinač gotov, procedite ga zajedno sa pirinčem i stavite u veću činiju. Posolite, pobiberite i stavite začine po želji.
2. Salata sa pasuljem i lukom
Ova salata je hranljiva i veoma ukusna!
Sastojci:
pola kilograma pasulja
1 glavica luka
2 čena belog luka
1 praziluk
malo peršuna
sirće
so, biber
Priprema:
Pasulj držite potopljen u vodi nekoliko sati, prokuvajte u novoj slanoj vodi do ključanja, procedite, nalijte novu vodu, posolite i skuvajte ga da se ne raspadne. Ponovo procedite, i u vreli pasulj dodajte luk sečen na rebarca i praziluk, sitno iseckan beli luk. Izmešajte, začinite sirćetom, biberom i sitno seckanim persunovim listom.
PROČITAJTE JOŠ: Posno jelo na vodi: Knedle od krompira
3. Pašteta od povrća
Ova paštete je veoma zdrava i ukusana.
Sastojci:
1 crni luk
2 čena belog luka
2 krompira
1 šargarepa
šaka spanaća
1 kašika senfa
so, biber
Priprema:
Ogulite povrće i skuvajte ga, osim belog luka. Procedite i štapnim mikserom umutite. Dodajte kašiku senfa, so, biber i sitno iseckan beli luk. Mazati na prepečen hleb!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan