Sastojci:

  • 160 g crvenog luka, sitno iseckanog
  • 1 veliki čen belog luka, vrlo sitno iseckan
  • 240 g posnog jogurta
  • 1/2 kašičice morske soli i crnog bibera
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 ½ kašika jabukovog sirćeta
  • 2 kašičice senfa
  • 60 g sitno seckane mirođije
  • 450 g krastavca,tanko narezanog

Recept za osvežavajuću salatu sa krastavcima:

Za ovu salatu pomešajte sve sastojke osim mirođije i krastavca - luk, beli luk, posni jogurt, so, biber, limunov sok, jabukovo sirće i senf. Mešajte dok ne postane glatko.

Dodajte mirođju i krastavac i ponovo mešajte dok krastavac ne bude dobro premazan dresingom. Probajte i prilagodite dodatno začine po potrebi.

Ako pripremate unapred, čuvajte preliv i krastavac odvojeno u frižideru do 2-3 dana. Možda ćete želeti da napravite i posnu kikiriki salatu sa pečurkama za Svetog Nikolu.

Pročitajte kako se pravi posna slavska salata sa prokeljom

BONUS VIDEO

Instagram/ _eating_with_emily Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUkusa