Sastojci:

  • 300 g pilećeg filea, skuvan i sitno iseckan
  • 3 jajeta, skuvana i izrendana
  • 200 g šargarepe, skuvane i izrendane
  • 100 g kačkavalja, narendanog
  • 100 g majoneza
  • so i beli luk u prahu, po ukusu

Recept za svečanu slavsku salatu sa piletinom i šargarepom:

Da biste pripremili salatu, potrebno je da unapred skuvate pileći file i jaja. Pileće meso za salatu stavite u ključalu vodu i kuvajte 25-30 minuta, uz malo soli. Kuvajte jaja u ključaloj vodi 7-8 minuta. Skuvajte i šargarepu i narendajte je, a kačkavalj samo narendajte.

Kuvano pileće meso, jaja i šargarepu ohladite. Salatu rasporedite u slojevima u kalupu za torte, kome se odvaja bočni deo. Stavite prsten na odgovarajući tanjir i u njega stavite iseckano pileće meso kao prvi sloj. Pritisnite ga malo dole. Premažite majonezom. Sir stavite kao sledeći sloj salate. Takođe ga premažite malom količinom majoneza.

Šargarepe rasporedite kao sledeći sloj i premažite ih majonezom. A na samom vrhu salate rendana jaja. Pažljivo uklonite prsten sa kalupa. Pre serviranja salatu malo ohladite u frižideru. Ukrasite je semenkama nara. Možda ćete želeti da napravite i slaganu salatu sa krompirom, jajima i tunjevinom.

Pročitajte i kako se pravi slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem

BONUS VIDEO

Instagram/lacucinadivane Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom

StvarUkusa