Sastojci:
- 300 g pilećeg filea, skuvan i sitno iseckan
- 3 jajeta, skuvana i izrendana
- 200 g šargarepe, skuvane i izrendane
- 100 g kačkavalja, narendanog
- 100 g majoneza
- so i beli luk u prahu, po ukusu
Recept za svečanu slavsku salatu sa piletinom i šargarepom:
Da biste pripremili salatu, potrebno je da unapred skuvate pileći file i jaja. Pileće meso za salatu stavite u ključalu vodu i kuvajte 25-30 minuta, uz malo soli. Kuvajte jaja u ključaloj vodi 7-8 minuta. Skuvajte i šargarepu i narendajte je, a kačkavalj samo narendajte.
Kuvano pileće meso, jaja i šargarepu ohladite. Salatu rasporedite u slojevima u kalupu za torte, kome se odvaja bočni deo. Stavite prsten na odgovarajući tanjir i u njega stavite iseckano pileće meso kao prvi sloj. Pritisnite ga malo dole. Premažite majonezom. Sir stavite kao sledeći sloj salate. Takođe ga premažite malom količinom majoneza.
Šargarepe rasporedite kao sledeći sloj i premažite ih majonezom. A na samom vrhu salate rendana jaja. Pažljivo uklonite prsten sa kalupa. Pre serviranja salatu malo ohladite u frižideru. Ukrasite je semenkama nara. Možda ćete želeti da napravite i slaganu salatu sa krompirom, jajima i tunjevinom.
Pročitajte i kako se pravi slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Sočna baklava sa orasima
Pileća supa sa domaćim rezancima
Tradicionalan recept za slavski kolač
Nemačka krompir salata sa kobasicama
Domaći mančmelou sa musom od maline u sredini