Sastojci:
Za krekere:
- 90 g polutvrdog sira
- 90 g hladnog putera
- 1 jaje
- 160 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice ljute paprike
- 1/2 kašičice slatke paprike
Za mus:
- 100 g tunjevine
- 200 g krem sira
- 50 ml kisele pavlake
- malo sveže mirođije
Pogledajte kako se prave:
Recept za krekere sa musom od krem sira i tunjevine:
Za ove krekere narendajte hladan puter u brašno. Mešajte smesu dok ne postane mrvičasta. Dodajte sitno rendani sir, začine i prašak za pecivo, pa promešajte. Zatim dodajte jaje i mesite testo dok se ne sjedini u jednu masu. Umotajte ga u kesu i stavite u frižider na 30 minuta. Zatim ohlađeno testo lagano zamesite i razvaljajte u sloj debljine 2-3 mm.
Isecite male krugove. Pre pečenja izbodite ih viljuškom na nekoliko mesta. Pecite krekere u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 10-15 minuta, a nakon toga ostavite da se ohlade.
Za mus sve sastojke stavite u posudu blendera, ako su veliki, isecite ih na komade.Blendirajte dok smesa ne postane glatka. Prebacite je u vreću za šlag sa mlaznicom. Nanesite mus na krekere. Ukrasite mirođijom i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaće krekere sa sirom.
Pročitajte kako se prave krekeri sa sirom i različitim semenkama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Praznični venac od rol viršli
Novogodišnji sitni kolači sa lešnikom
Posni rolat sa spanaćem za Svetog Nikolu
Recept za kolač sa suvim voćem i orasima
Za ova 3 jela su Srbi najviše tražili recept u 2024, iznenadićete se