Sastojci:

Za krekere:

  • 90 g polutvrdog sira
  • 90 g hladnog putera
  • 1 jaje
  • 160 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice ljute paprike
  • 1/2 kašičice slatke paprike

Za mus:

  • 100 g tunjevine
  • 200 g krem sira
  • 50 ml kisele pavlake
  • malo sveže mirođije

Pogledajte kako se prave: 

Recept za krekere sa musom od krem sira i tunjevine:

Za ove krekere narendajte hladan puter u brašno. Mešajte smesu dok ne postane mrvičasta. Dodajte sitno rendani sir, začine i prašak za pecivo, pa promešajte. Zatim dodajte jaje i mesite testo dok se ne sjedini u jednu masu. Umotajte ga u kesu i stavite u frižider na 30 minuta. Zatim ohlađeno testo lagano zamesite i razvaljajte u sloj debljine 2-3 mm.

Isecite male krugove. Pre pečenja izbodite ih viljuškom na nekoliko mesta. Pecite krekere u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 10-15 minuta, a nakon toga ostavite da se ohlade. 

Za mus sve sastojke stavite u posudu blendera, ako su veliki, isecite ih na komade.Blendirajte dok smesa ne postane glatka. Prebacite je u vreću za šlag sa mlaznicom. Nanesite mus na krekere. Ukrasite mirođijom i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaće krekere sa sirom.

Pročitajte kako se prave krekeri sa sirom i različitim semenkama

BONUS VIDEO

Instagram/Petar Slana torta od krekera

StvarUkusa