Sastojci:

  • 500 g mlaćenice
  • 16 g šlaga
  • 350 ml slatke pavlake
  • 8 g vanilinog šećera
  • 20 g šećera
  • 250 g pasiranog lešnika

Za koru:

  • 300 g petit ber keksa
  • 150 ml mleka

Za preliv:

  • 65 ml slatke pavlake
  • 125 g bele čokolade
  • 40 g pasiranog lešnika

Pogledajte kako se prave:

Recept za sitne kolače sa lešnikom:

Kako biste napravili ove kolače, u dublju činiju stavite mlaćenicu zajedno šlagom, vanilinim šećerom, šećerom i pasiranim lešnikom. Mešajte dok ne postane glatko. Dodajte malo po malo slatku pavlaku i dobro mešajte, dok krem ne postane čvrst.

Uzmite keks, umočite ga u mleko i rasporedite preko kalupa obloženog papirom za pečenje. Kašikom prelijte krem od lešnika i ravnomerno rasporedite. Ponovite sa drugim slojem keksa i kašikom rasporedite preostali krem.

Slatku pavlaku stavite da provri. Dodajte izlomljenu belu čokoladu. Ostavite da odstoji 1 minut, a zatim mešajte dok ne postane glatko. Zagrejte pasirani lešnik u šerpi na laganoj vatri uz mešanje. Stavite pastu od lešnika u kesu za šlag.

Ganaš od bele čokolade ravnomerno prelijte preko krema od lešnika. Stavite malo pasiranog lešnika na vrh u vidu tačkica, pa prođite čačkalicom za efekat mermera. Kolač stavite u frižider da se stegne, najbolje preko noći. Isecite na kolačiće i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i domaće oblande sa grizom.

Pročitajte i kako se prave karamel kocke

BONUS VIDEO

Instagram/food_by_lilly Tiramisu kuglice

StvarUkusa