Sastojci:
- 500 g mlaćenice
- 16 g šlaga
- 350 ml slatke pavlake
- 8 g vanilinog šećera
- 20 g šećera
- 250 g pasiranog lešnika
Za koru:
- 300 g petit ber keksa
- 150 ml mleka
Za preliv:
- 65 ml slatke pavlake
- 125 g bele čokolade
- 40 g pasiranog lešnika
Pogledajte kako se prave:
Recept za sitne kolače sa lešnikom:
Kako biste napravili ove kolače, u dublju činiju stavite mlaćenicu zajedno šlagom, vanilinim šećerom, šećerom i pasiranim lešnikom. Mešajte dok ne postane glatko. Dodajte malo po malo slatku pavlaku i dobro mešajte, dok krem ne postane čvrst.
Uzmite keks, umočite ga u mleko i rasporedite preko kalupa obloženog papirom za pečenje. Kašikom prelijte krem od lešnika i ravnomerno rasporedite. Ponovite sa drugim slojem keksa i kašikom rasporedite preostali krem.
Slatku pavlaku stavite da provri. Dodajte izlomljenu belu čokoladu. Ostavite da odstoji 1 minut, a zatim mešajte dok ne postane glatko. Zagrejte pasirani lešnik u šerpi na laganoj vatri uz mešanje. Stavite pastu od lešnika u kesu za šlag.
Ganaš od bele čokolade ravnomerno prelijte preko krema od lešnika. Stavite malo pasiranog lešnika na vrh u vidu tačkica, pa prođite čačkalicom za efekat mermera. Kolač stavite u frižider da se stegne, najbolje preko noći. Isecite na kolačiće i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i domaće oblande sa grizom.
Pročitajte i kako se prave karamel kocke
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Zapečene ćuftice od mlevenog pilećeg mesa sa crvenim kupusom
Pileća krilca sa belim lukom i parmezanom
Domaći nutela keksići
Svinjski file u sosu od meda i belog luka