Sastojci:

  • 230 g lisnatog testa
  • 24 mini viršle
  • 60 g senfa
  • 1 jaje razmućeno sa kašikom vode
  • 2 kašičice maka
  • grančice ruzmarina (za dekoraciju)
  • kečap, za serviranje

Recept za venac od rol viršli:

Kako biste napravili venac od rol viršli zagrejte rernu na 190° C. Veliki pleh obložite papirom za pečenje. Isecite trouglove iz linsnatog testa. Svaki trougao premažite senfom. Stavite mini viršle na deblji kraj svakog trougla i zarolajte.

Poređajte mini rol viršle jednu pored druge u krug na plehu. Trebalo bi da se dodiruju. Premažite jajetom i pospite solju i makom. Pecite 15 do 20 minuta, dok ne porumene. Ostavite da se ohlade najmanje 20 minuta.

Položite grančice ruzmarina oko unutrašnje strane venca mini rol viršli i stavite malu činiju napunjenu kečapom u centar. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i domaće mini rol viršle.

Pročitajte kako se pravi slano pecivo od lisnatog testa punjeno slaninom i viršlama

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Viršle kao nekada Izvor: Viršle kao nekada

StvarUkusa