Sastojci:

  • 4 velike crvene paprike, prepolovljene i očišćene od semena
  • 70 ml kašike ulja
  • 180 g svežeg bosiljka, podeljeno
  • prstohvat morske soli
  • crni biber, po ukusu
  • 360 g kuvanog belog pasulja
  • 10 maslina, bez koštica i grubo iseckanih
  • 1,5 kašika svežeg limunovog soka
  • 1 kašičica sveže limunove kore
  • 60 g peršuna, sitno iseckanog
  • 2 čena belog luka, narendanog

Recept za paprike punjene belim pasuljem:

Kako biste napravili paprike, zagrejte rernu na 205 C i obložite pleh papirom za pečenje. Prelijte crvene paprike uljem i stavite ih na pleh za pečenje kožom nadole. Začinite solju i biberom. Izlomite bosiljak i posipajte ga po paprikama. Pecite paprike dok ne omekšaju, 35-40 minuta. Pustite da se ohlade.

Dok se paprike peku, marinirajte pasulj. U velikoj činiji pomešajte kuvani beli pasulj, seckane masline, limunov sok i koricu, peršun, beli luk i malo maslinovog ulja. Začinite solju i biberom i ostavite na stranu.

Pečene paprike poređajte sa kožom nadole na tanjir i u njih ubacite salatu od belog pasulja. Ostatke salate posipajte oko paprika. Pomešajte preostali bosiljak sa uljem i začinite solju i biberom, a zatim time prelijte paprike. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posne punjene paprike.

Pročitajte kako se pravi paprika u pavlaci

BONUS VIDEO

TikTok/kellyscleankitchen Kako se najlakše seče paprika

StvarUkusa