Sastojci:
- 4 velike crvene paprike, prepolovljene i očišćene od semena
- 70 ml kašike ulja
- 180 g svežeg bosiljka, podeljeno
- prstohvat morske soli
- crni biber, po ukusu
- 360 g kuvanog belog pasulja
- 10 maslina, bez koštica i grubo iseckanih
- 1,5 kašika svežeg limunovog soka
- 1 kašičica sveže limunove kore
- 60 g peršuna, sitno iseckanog
- 2 čena belog luka, narendanog
Recept za paprike punjene belim pasuljem:
Kako biste napravili paprike, zagrejte rernu na 205 C i obložite pleh papirom za pečenje. Prelijte crvene paprike uljem i stavite ih na pleh za pečenje kožom nadole. Začinite solju i biberom. Izlomite bosiljak i posipajte ga po paprikama. Pecite paprike dok ne omekšaju, 35-40 minuta. Pustite da se ohlade.
Dok se paprike peku, marinirajte pasulj. U velikoj činiji pomešajte kuvani beli pasulj, seckane masline, limunov sok i koricu, peršun, beli luk i malo maslinovog ulja. Začinite solju i biberom i ostavite na stranu.
Pečene paprike poređajte sa kožom nadole na tanjir i u njih ubacite salatu od belog pasulja. Ostatke salate posipajte oko paprika. Pomešajte preostali bosiljak sa uljem i začinite solju i biberom, a zatim time prelijte paprike. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posne punjene paprike.
Pročitajte kako se pravi paprika u pavlaci
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Zapečene ćuftice od mlevenog pilećeg mesa sa crvenim kupusom
Pileća krilca sa belim lukom i parmezanom
Domaći nutela keksići
Svinjski file u sosu od meda i belog luka