Sastojci:
- 3 kg paradajza
- 4 kg žute, zelene i crvene paprike, izmešano
- 1 kg šargarepe
- nekoliko ljutih paprika feferona
- 4 čena belog luka
- 300 ml ulja
- 400 ml sirćeta
- 1,5 kašika soli
- 200 g šećera
- 1 kesica bibera ili po ukusu
- 3 lovorova lista
- 1 konzervans
Recept za lovačku salatu:
Kako biste napravili lovačku salatu za zimnicu, prvo blanširajte i oljuštite paradajz, pa ga nasecite na komadiće ili sameljite u mašini za meso. Papriku operite, očistite od semenki i nasecite na kockice, pa oljuštite šargarepu i takođe nasecite na kockice.
U veću šerpu ubacite sav paradajz, paprike, šargarepe, feferone i beli luk i kuvajte dok ne omekšaju. Kada omekšaju ubacite sve ostale sastojke osim konzervansa. Kuvajte oko 40 minuta i zatim dodajte konzervans. Dok je smesa vruća, sipajte je u tegle i zatvorite ih. Umotajte ih u krpe i ostavite da se hlade. Možda ćete želeti da napravite i zimnicu od zelene boranije.
Pročitajte kako se pravi zimnica od paprike somborke
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način