Sastojci:

  • 3 kg paradajza
  • 4 kg žute, zelene i crvene paprike, izmešano
  • 1 kg šargarepe
  • nekoliko ljutih paprika feferona
  • 4 čena belog luka
  • 300 ml ulja
  • 400 ml sirćeta
  • 1,5 kašika soli
  • 200 g šećera
  • 1 kesica bibera ili po ukusu
  • 3 lovorova lista
  • 1 konzervans

Recept za lovačku salatu:

Kako biste napravili lovačku salatu za zimnicu, prvo blanširajte i oljuštite paradajz, pa ga nasecite na komadiće ili sameljite u mašini za meso. Papriku operite, očistite od semenki i nasecite na kockice, pa oljuštite šargarepu i takođe nasecite na kockice.

U veću šerpu ubacite sav paradajz, paprike, šargarepe, feferone i beli luk i kuvajte dok ne omekšaju. Kada omekšaju ubacite sve ostale sastojke osim konzervansa. Kuvajte oko 40 minuta i zatim dodajte konzervans. Dok je smesa vruća, sipajte je u tegle i zatvorite ih. Umotajte ih u krpe i ostavite da se hlade. Možda ćete želeti da napravite i zimnicu od zelene boranije.

Pročitajte kako se pravi zimnica od paprike somborke

BONUS VIDEO

Kurir televizija JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)

StvarUkusa