Sastojci:

  • 1 srednje jaje
  • 1 kašika putera omekšanog na sobnoj temperaturi
  • 178 g višenamenskog brašna
  • ¼ kašičice praška za pecivo
  • 2 kašike mlakog mleka
  • ½ kašičice soli

Recept za češke knedle za supu:

Započnite da pravite knedle tako što ćete da pomešate 1 kašiku neslanog putera (omekšanog na sobnu temperaturu) sa 1 srednjim jajetom u činiji. Kombinujte višenamensko brašno sa 1/4 kašičice praška za pecivo i 1/2 kašičice soli. Postepeno dodajte ovu suvu mešavinu i 2 kašike mleka u kremasti puter, neprestano mešajući.

Koristeći kašiku ili viljušku, mešajte sastojke dok se ne formira mekano testo. Nožem isecite testo na male knedle u obliku valjuški. Stavite ih u supu i ostavite da se krčkaju oko 4-5 minuta. Knedle su gotove kada isplivaju na površinu. Možda ćete želeti da napravite i originalne italijanske knedle sa spanaćem.

Pročitajte kako se prave najbolje knedle za supu sa mirođijom

BONUS VIDEO

Kurir televizija ČEŠKE KNEDLE KOJE ĆE SVI UKUĆANI DA OBOŽAVAJU! Polufinale kulinarske emisije: Raša Vlačić pridikovao žiriju!

StvarUkusa