Sastojci:
- 1 srednje jaje
- 1 kašika putera omekšanog na sobnoj temperaturi
- 178 g višenamenskog brašna
- ¼ kašičice praška za pecivo
- 2 kašike mlakog mleka
- ½ kašičice soli
Recept za češke knedle za supu:
Započnite da pravite knedle tako što ćete da pomešate 1 kašiku neslanog putera (omekšanog na sobnu temperaturu) sa 1 srednjim jajetom u činiji. Kombinujte višenamensko brašno sa 1/4 kašičice praška za pecivo i 1/2 kašičice soli. Postepeno dodajte ovu suvu mešavinu i 2 kašike mleka u kremasti puter, neprestano mešajući.
Koristeći kašiku ili viljušku, mešajte sastojke dok se ne formira mekano testo. Nožem isecite testo na male knedle u obliku valjuški. Stavite ih u supu i ostavite da se krčkaju oko 4-5 minuta. Knedle su gotove kada isplivaju na površinu. Možda ćete želeti da napravite i originalne italijanske knedle sa spanaćem.
Pročitajte kako se prave najbolje knedle za supu sa mirođijom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan