Sastojci:

  • 4 jajeta, dobro umućena
  • 30 ml ulja
  • 30 g seckane mirođije
  • 2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 30 ml povrtnog bujona
  • 30 g prezli

Recept za knedle za supu sa mirođijom

Napravite knedle za supu tako što ćete da umutite jaja, ulje, mirođiju, so, biber i povrtni bujon. Umešajte prezle, a zatim pokrijte najlonskom folijom i ostavite u frižideru najmanje 30 minuta do 2 sata. Ubacite ih u pripremljenu supu. Zagrejte lonac slane vode do ključanja i obložite pleh papirom za pečenje. Podmažite papir za pečenje uljem. Vlažnim rukama oblikujte loptice i prebacite ih na pleh za pečenje. Smanjite toplotu tako da voda lagano ključa. Dodajte knedlice u vodu, poklopite i kuvajte dok ne narastu i ne postanu čvrste na dodir, oko 20 minuta.

Knedle mogu da se prave na razne načine, a ove se pripremaju sa mirođijom, koja im daje posebnu aromu. Ukoliko volite knedle, možda ćete želeti da napravite najbolje domaće knedle za supu.

Pročitajte i kako se prave posne knedle za supu

BONUS VIDEO

ČEŠKE KNEDLE KOJE ĆE SVI UKUĆANI DA OBOŽAVAJU! Polufinale kulinarske emisije: Raša Vlačić pridikovao žiriju!  Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.