Sastojci:
- 4 jajeta, dobro umućena
- 30 ml ulja
- 30 g seckane mirođije
- 2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 30 ml povrtnog bujona
- 30 g prezli
Recept za knedle za supu sa mirođijom
Napravite knedle za supu tako što ćete da umutite jaja, ulje, mirođiju, so, biber i povrtni bujon. Umešajte prezle, a zatim pokrijte najlonskom folijom i ostavite u frižideru najmanje 30 minuta do 2 sata. Ubacite ih u pripremljenu supu. Zagrejte lonac slane vode do ključanja i obložite pleh papirom za pečenje. Podmažite papir za pečenje uljem. Vlažnim rukama oblikujte loptice i prebacite ih na pleh za pečenje. Smanjite toplotu tako da voda lagano ključa. Dodajte knedlice u vodu, poklopite i kuvajte dok ne narastu i ne postanu čvrste na dodir, oko 20 minuta.
Knedle mogu da se prave na razne načine, a ove se pripremaju sa mirođijom, koja im daje posebnu aromu. Ukoliko volite knedle, možda ćete želeti da napravite najbolje domaće knedle za supu.
Pročitajte i kako se prave posne knedle za supu
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem