Savršeno okrugli biskviti su vizuelno privlačni. Ipak, u kućnoj varijanti ne ispadnu uvek tako. Koliko god da oblikujete testo za kolače pre nego što odu u rernu, ono se tokom pečenja raširi. Jedan od razloga za to su sredstva za dizanje u testu, kao što su soda bikarbona ili prašak za pecivo. Saznajte i razliku između sode bikarbone i praška za pecivo u kuvanju.

Šolja za kafu je vrhunski alat za preoblikovanje biskvita. Trik je jednostavan: izvucite lim za pečenje dva do tri minuta pre nego što završite sa pečenjem. Ako volite da pečete, možda će vas zanimati i kako su domaćice iz ličnog iskustva otkrile od čega je pecivo najmekše. Za oblikovanje biskvita okrenite šolju naopako. Trebalo bi da bude približno iste veličine kao biskvit, da ga potpuno pokrije.

Držeći dno šolje, brzo pravite kružne pokrete. Kada podignete šolju, videćete da je kolač preoblikovan u savršen krug. Ponovite sa ostatkom biskvita, a zatim vratite pleh u rernu da završite pečenje. U ovom trenutku u procesu pečenja, kolač će zadržati svoj oblik.

Pročitajte i ovaj jednostavan trik da se umuti čvrst šlag

BONUS VIDEO

Jednostavan trik da se umuti čvrst šlag  Instagram/homeharmonytips

StvarUkusa/L.S.