Savršeno čvrst i ukusan šlag koji možete da koristite za najrazličitije deserte je više nego ključan sastojak. Saznajte i šta da radite kada vam je šlag previše tečan. Kroz par koraka dobićete šlag kakav do sada niste napravili, a ovaj trik malo ko zna. Pogledajte u videu kako se pravi!
U zagrejani tiganj na jakoj vatri sipajte 60 ml slatke pavlake i promešajte. Odmah zatim sipajte 1 kašiku šećera u prahu i opet promešajte. Dodajte i 1 kašiku kukuruznog skroba i sve zajedno mešajte par minuta. Tu smesu umešajte u preostalu slatku pavlaku i mutite mikserom na jakoj brzini. Dobićete najčvršći šlag ikada.
Pročitajte i trik kako da napravite posne beze kore
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Tradicionalni norveški uštipci sa suvim grožđem i jabukama
Najlepša torta sa kafom i čokoladom
Brzi mafini od speltinog brašna sa kobasicom
Starinski recept za medenu pitu
Jednostavan juneći gulaš