Sastojci:
- 300 g spanaća
- 250 rikota sira (ili krem sira ako nemate rikotu)
- 1 jaje
- 70 g parmezana
- 40 g brašna
- So, biber i muskatni oraščić po ukusu
Pogledajte video kako se prave:
Recept za originalne italijanske knedle sa spanaćem:
Za ove knedle, ispržite spanać sa malo ulja i jednim čenom belog luka. Kada omekša, dobro ga ocedite i vrlo sitno naseckajte. Prebacite u veću činiju i dodajte rikotu, parmezan, jaje, brašno i začine, pa promešajte viljuškom da se svi sastojci sjedine.
Od smese pravite kuglice. Nauljite ruke da vam se testo ne bi lepilo. Pre toga pripremite jednu činiju sa brašnom i držite je pored velike posude.
Uhvatite kašiku mešavine i rukama uvaljajte knedle, a zatim tu knedlu uvaljajte u činiju sa brašnom. Odložite knedle na čistoj površini dok ih sve ne napravite. Zatim ih kuvajte u ključaloj vodi. Gotove su kada počnu da plutaju po površini.
Pošto su gnudi već neverovatno ukusne, ne morate da pravite sos, pa je najtipičniji način da uživate u njima da ih premažete sosom od putera i žalfije: dodajte malo putera i nekoliko listova žalfije u tiganj dok se žalfija ne isprži. Kada je sos gotov, dodajte kuvane knedle i pržite 1 minut redovno mešajući. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i knedle za supu sa mirođijom.
Pročitajte kako da napravite slane kuglice sa 3 vrste sira
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs