Sastojci:
- 700 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 3 kašike prezle
- 1,5 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica crvene paprike u prahu
- pola kašičice sode bikarbone ili praška za pecivo
Za fil od povrća:
- 1 veliki luk
- 2 zelene paprike
- 1 crvena paprika
- 10 pečuraka
- 2 čena belog luka
- 1 puna kašika brašna
- 200 ml mleka
- 1 kašičica soli
- 2 kašičica bibera
- ulje
Pogledajte kako da napravite ćufte:
Recept za zapečene ćufte sa povrćem i kačkavaljem:
Za ove ćufte prvo mešajte mleveno meso sa svim sastojcima 10 minuta. Podeliti na 7 ili 10 komada. Utisnite čašu sa nauljenim dnom u sredinu svake ćufte i tako napravite udubljenje za fil. Ne mora biti mnogo duboko.
Pecite ih 25-30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. U međuvremenu na tiganju na ulju ispržite luk i biber, dodajte pečurke i beli luk i mešajte. Dodajte brašno, kuvajte dok ne zamiriše, dodajte mleko i začinite i brzo izmešajte. Kuvajte 2-3 minuta dok se ne zgusne. Smesu od povrća podelite preko ćufti, pospite ih sirom, vratite u rernu i izvadite ih kada porumene. Možda ćete želeti da napravite i ćufte od mlevenog mesa u sosu od pečuraka.
Pročitajte kako da napravite i ćufte u sosu od povrća
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem