Sastojci:

  • 700 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 3 kašike prezle
  • 1,5 kašičice soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica crvene paprike u prahu
  • pola kašičice sode bikarbone ili praška za pecivo

Za fil od povrća:

  • 1 veliki luk
  • 2 zelene paprike
  • 1 crvena paprika
  • 10 pečuraka
  • 2 čena belog luka
  • 1 puna kašika brašna
  • 200 ml mleka
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičica bibera
  • ulje

Pogledajte kako da napravite ćufte:

Recept za zapečene ćufte sa povrćem i kačkavaljem:

Za ove ćufte prvo mešajte mleveno meso sa svim sastojcima 10 minuta. Podeliti na 7 ili 10 komada. Utisnite čašu sa nauljenim dnom u sredinu svake ćufte i tako napravite udubljenje za fil. Ne mora biti mnogo duboko.

Pecite ih 25-30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. U međuvremenu na tiganju na ulju ispržite luk i biber, dodajte pečurke i beli luk i mešajte. Dodajte brašno, kuvajte dok ne zamiriše, dodajte mleko i začinite i brzo izmešajte. Kuvajte 2-3 minuta dok se ne zgusne. Smesu od povrća podelite preko ćufti, pospite ih sirom, vratite u rernu i izvadite ih kada porumene. Možda ćete želeti da napravite i ćufte od mlevenog mesa u sosu od pečuraka.

Pročitajte kako da napravite i ćufte u sosu od povrća

BONUS VIDEO

Instagram/tencere.yemekleri Recept za sočne ćufte u sosu od povrća

StvarUkusa