Sastojci:

Za ćufte:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 luk, sitno isečen
  • 2 čena belog luka, narendana
  • 100 g pirinča
  • 1 kašika ulja, za prženje
  • So i biber po ukusu

Za sos:

  • 1 kašika ulja
  • 200 g pečuraka, sitno isečenih
  • ½ luka, sitno iseckanog na kockice
  • 250 g pavlake za kuvanje
  • 200 ml povrtnog bujona
  • 2 kašike sitno iseckanog lista peršuna
  • So i biber po ukusu

Recept za ćufte od mlevenog mesa u sosu od pečuraka:

Da biste napravili ćufte, pomešajte mlevenu govedinu sa crnim lukom, belim lukom, pirinčem i peršunom u velikoj činiji i začinite solju i biberom. Koristite 2 pune kašike za jednu ćuftu. Trebalo bi da ih imate ukupno 12.

Stavite ih po strani dok pravite sos. Zagrejte ulje u velikom tiganju i pržite pečurke i luk na srednjoj vatri 5-8 minuta. Dodajte pavlaku za kuvanje i bujon, začinite solju i biberom po ukusu i kuvajte još 8 minuta na laganoj vatri.

Dok se sos krčka, pržite ćufte. Zagrejte ulje u tiganju ili plitkoj vatrostalnoj posudi pržite ćufte 40 sekundi–1 minut sa svake strane. Dodajte sos od pečuraka, smanjite vatru i dinstajte 10 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i ćufte u sosu od povrća.

Pročitajte kako se prave lagane pileće ćufte gotove za sat vremena

BONUS VIDEO

Pileće ćufte iz blendera Instagram/foodiies_lifee

StvarUkusa