Ćureće ćufte predstavljaju idealan obrok, jer su začinjene, a uz to ćuretina je vrlo povoljna. Ukoliko volite ovu vrstu mesa možda ćete želeti da napravite i batake sa mladim krompirom u pivu. Evo i kako da napravite ćufte!

Sastojci:

  • 1 kg mlevene ćuretine
  • 130 g hlebnih mrvica
  • 80 g sitno iseckanog luka
  • 60 g sitno iseckanog svežeg peršuna
  • 2 velika jajeta
  • 3 čena belog luka, sitno iseckanog
  • 2 kašičice paradajz sosa
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • so i biber po ukusu
  • 30 ml ulja (za prženje)

Recept za ćureće ćufte za štedljive domaćice:

U velikoj posudi pomešajte mlevenu ćuretinu, mrvice hleba, luk, peršun, jaja, beli luk, paradajz sos, bosiljak, origano, so i biber.

Dobro promešajte rukama. Oblikujte smesu u ćuftice. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh za pečenje aluminijumskom folijom radi lakšeg čišćenja. Poređajte ćufte, premažite ih uljem i pecite dok ne porumene i ne dobiju hrskave ivice, oko 15 do 20 minuta.

Pročitajte kako se pravi svečani ćureći rolat sa začinskim biljem

BONUS VIDEO

Instagram/foodiies_lifee Pileće ćufte iz blendera

StvarUkusa/L.S.