Ćureće ćufte predstavljaju idealan obrok, jer su začinjene, a uz to ćuretina je vrlo povoljna. Ukoliko volite ovu vrstu mesa možda ćete želeti da napravite i batake sa mladim krompirom u pivu. Evo i kako da napravite ćufte!
Sastojci:
- 1 kg mlevene ćuretine
- 130 g hlebnih mrvica
- 80 g sitno iseckanog luka
- 60 g sitno iseckanog svežeg peršuna
- 2 velika jajeta
- 3 čena belog luka, sitno iseckanog
- 2 kašičice paradajz sosa
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- 1/2 kašičice sušenog origana
- so i biber po ukusu
- 30 ml ulja (za prženje)
Recept za ćureće ćufte za štedljive domaćice:
U velikoj posudi pomešajte mlevenu ćuretinu, mrvice hleba, luk, peršun, jaja, beli luk, paradajz sos, bosiljak, origano, so i biber.
Dobro promešajte rukama. Oblikujte smesu u ćuftice. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh za pečenje aluminijumskom folijom radi lakšeg čišćenja. Poređajte ćufte, premažite ih uljem i pecite dok ne porumene i ne dobiju hrskave ivice, oko 15 do 20 minuta.
Pročitajte kako se pravi svečani ćureći rolat sa začinskim biljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus