Ako tražite jednostavan recept napravite pileću džigericu sa slaninom i šampinjonima. Za sve ljubitelje mesa i jakih ukusa, ovo je idealan obrok. Možda ćete želeti da je napravite i u slatko-kiselom sosu. Evo i kako se pravi sa slaninom i šampinjonima!
Sastojci:
- 1 veliki luk isečen na kockice
- 150 g slanine nasečene
- 150 g šampinjona isečenih na kriške
- 500 g pileće džigerice
- 30 ml mleka
- 3 kašike putera
- 2 kašike brašna
- 130 ml pilećeg bujona
- 2 grančice sveže majčine dušice
- ¼ kašičice čilija
- so i biber po ukusu
- ¼ veze peršuna za ukrašavanje
Recept za pileću džigericu sa slanininom i šampinjonima:
Pileću džigericu potopite u mleko najmanje 1 sat, do 3 sata, u frižideru. Ovo pomaže da se smanji gorak ukus džigerice. Zatim dodajte isečenu slaninu u hladan tiganj i zagrejte na srednje jakoj vatri. Pržite slaninu dok ne postane malo hrskava, a zatim dodajte iseckani luk. Pržite 3-4 minuta. Dodajte začinsko bilje, začine i šampinjone u tiganj, pržite 2-3 minuta, a zatim izvadite iz tiganja i ostavite u činiji.
Izvadite džigerice iz mleka, isperite ih i osušite papirnim ubrusom. Dodajte malo putera u tiganj, a kada se tiganj zagreje ubacite džigerice i začinite solju i biberom. Pržite oko 2 minuta sa svake strane, a zatim izvadite i ostavite sa strane. Zatim ubacite puter i brašno u isti tiganj i pržite na laganoj vatri 2-3 minuta. Ubacite pileći bujon - sos će se zgusnuti i kada budete zadovoljni gustinom dodajte slaninu, pečurke, luk i džigericu i sve zagrejte. Servirajte uz pečeni krompir, testeninu ili pirinač i povrće kuvano na pari. Ukrasite svežim peršunom. Uživajte!
Pročitajte kako se pravi pileća džigerica sa krompirom i kečapom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem