Od pileće džigerice možete da napravite specijalitet raskošnog ukusa. Možete da je pravite sa jajima i mocarelom, a danas predlažemo jedan bogatiji recept sa puno aromatičnih začina. Sprema se u rerni sa krompirom, ali je potrebno da se pre toga krompir proprži. Pored začina, ukus joj poboljšava i kečap. Pileća džigerica sa krompirom peče se u rerni sa paradajzom. Posipa se i sirom sa najbolji ukus.
Sastojci:
- 1,5 kg pilećih džigerica
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica korijandera u zrnu
- 1 kašičica šafrana
- 1 kriška limuna
- 1 kašičica soli + 1/2 kašičice soli
- 3-4 lovorova lista
- 30 g putera + 20 g putera
- 8 krompira
- 1 veza peršuna
- 7-8 stabljika mladog luka
- 4 jaja
- prstohvat mlevenog bibera
- 1 kašičica začinske slatke paprike
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 3 kašike kečapa
- 2 paradajza
- 80 g parmezana
- malo veća količina ulja
Recept za pileću džigericu sa krompirom i kečapom:
Iseckajte pileće džigerice, pa ubacite u veću šerpu, kao i cele čenove belog luka. Potom dodajte korijander u zrnu, šafran i ubacite krišku limuna. Pospite kašičicu soli, dodajte lovorove listove, pa prelijte sve vodom. Ubacite puter, tako da bude potopljen u tečnosti. Kuvajte pileću džigericu oko 1 sat na laganijoj vatri. Krompir ogulite i operite, pa ga isetice na kolutove. Sipajte malo veću količinu ulja u tiganj, a potom i 20 g putera. Ubacite krompir, promešajte, pa pržite dok krompir ne bude polugotov. Krompir iz tiganja premestite u veći tanjir da se malo ohladi. Iseckajte peršun i mladi luk, pa ih dodajte na krompir. Umutite 4 jaja, pa prelijte i njih preko krompira, dodajte 1/2 kašičice soli, kao i prstohvat mlevenog bibera. Dobro sve promešajte, pa po vatrostalnoj posudi dodajte oko 50-60 ml ulja i rasporedite polovinu krompira. Iseckajte glavicu crnog luka, pa propržite na manjoj količini ulja. Pržite dok luk ne poprimi zlatnu boju. Izrendajte šargarepu, pa i nju ubacite u luk. Dodajte još oko 20-30 ml ulja, promešajte, pa dodajte kečap. Mešajte dok se sastojci ne sjedine, pa dodajte skuvanu i proceđenu pileću džigericu. Dobro promešajtem kratko propržite, izvadite lovorove listove, pa polovinu smese sa povrćem i iznutricama prelijte preko krompira. Dodajte ostatak krompira, pa preko poređajte kolutove paradajza i rendani parmezan. Pecite pileću džigericu sa krompirom na 200°C oko 25-35 minuta. Preporučujemo i čorbu sa pilećom džigericom.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO:
Izvor: Jelena Knežević
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus