Ako još uvek ne znate šta da spremite za ručak, predlažemo pileću džigericu na malo drugačiji način. Sigurni smo da će vam ovaj recept biti favorit jer se sprema sa kuvanim i prženim jajima. Pred kraj se dodaje i rendana mocarelaza još bolji ukus. Savršena pileća džigerica sa omiljenim namirnicama dopašće se svim ukućanima.

Sastojci:

  • 250 g pileće džigerice
  • 1 glavica crnog luka
  • ulje za dinstanje luka
  • 1 šargarepa
  • 3 stabljike praziluka
  • 4 jaja
  • 30 g mocarele
  • 2 kašike brašna
  • so po ukusu
  • biber po ukusu

Recept za pileću džigericu sa jajima i mocarelom:

Pileću džigericu iseckajte, pa ubacite u šerpu sa vodom. Kuvajte oko 5 minuta. Iseckajte šargarepu i crni luk, kao i praziluk.  Skuvajte dva jaja, pa ih iseckajte. Procedite pileću džigericu i usitnite, a crni luk prodinstajte u tiganju sa malo ulja. Potom u tiganj dodajte šargarepu, promešajte, pa dinstajte još oko 5 minuta. Dodajte so i biber, pa dinstajte još par minuta. Dinstano povrće stavite u posudu, pa pomešajte sa iseckanim prazilukom, kuvanim jajima i usitnjenom pilećom džigericom. Dodajte 2 neumućena jaja, brašno i so. Dobro promešajte pileću džigericu i ostale sastojke, pa vratite u tiganj u kom se dinstalo povrće. Ravnomerno rasporedite tako da prekriva površinu kruga u tiganju, poklopite pileću džigericu sa jajima, pa pržite 6-7 minuta. Pospite izrendanom mocarelom, pa pržite dok se ne otopi. Preporučujemo i paštetu od pileće džigerice.

BONUS VIDEO:

Vojvođanski kare kao predlog za ručak Kurir

 Izvor: StvarUkusa