Sastojci:
- 700 g pilećeg filea
- 340 g feta sira
- 130 g mladog sira
- 4 glavice luka, seckane
- 2 jajeta, umućena
- 2 kašičice mešavine začinskog bilja
- so i biber po ukusu
- 2 kašike maslinovog ulja
- 680 g pečuraka, narezanih debelo
- 2 srednje tikvice, naseckane
- 2 kašike rendanog kačkavalja
Pogledajte video kako se pravi:
Recept za pileće belo meso zapečeno sa tikvicama:
Za zapečeno pileće belo meso prvo zagrejte rernu na 195 C. Lagano nauljite posudu za pečenje maslinovim uljem.U velikoj posudi pomešajte feta sir, mladi sir, luk, jaja, suvo bilje, so i biber po ukusu. Ostavite na stranu. U velikom dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje. Pržite tikvice i pečurke. Začinite solju i biberom. Nakon nekoliko minuta. Dodajte piletinu i pržite još 5 minuta ili dok ne porumeni.
Prebacite sadržaj tiganja u cediljku i ocedite sve. Zatim prebacite sadržaj u mešavinu sira i promešajte. Sve stavite u pripremljenu posudu za pečenje, izravnajte i na vrh stavite rendani kačakavalj. Pecite 30-40 minuta ili dok ne porumeni. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 5-10 minuta pre rezanja. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso sa čeri paradajzom i mocarelom.
Pročitajte kako se pravi pasta sa belim mesom i mešanim povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem