Sastojci:

  • 700 g pilećeg filea
  • 340 g feta sira
  • 130 g mladog sira
  • 4 glavice luka, seckane
  • 2 jajeta, umućena
  • 2 kašičice mešavine začinskog bilja
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 680 g pečuraka, narezanih debelo
  • 2 srednje tikvice, naseckane
  • 2 kašike rendanog kačkavalja

Pogledajte video kako se pravi:

Recept za pileće belo meso zapečeno sa tikvicama:

Za zapečeno pileće belo meso prvo zagrejte rernu na 195 C. Lagano nauljite posudu za pečenje maslinovim uljem.U velikoj posudi pomešajte feta sir, mladi sir, luk, jaja, suvo bilje, so i biber po ukusu. Ostavite na stranu. U velikom dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje. Pržite tikvice i pečurke. Začinite solju i biberom. Nakon nekoliko minuta. Dodajte piletinu i pržite još 5 minuta ili dok ne porumeni.

Prebacite sadržaj tiganja u cediljku i ocedite sve. Zatim prebacite sadržaj u mešavinu sira i promešajte. Sve stavite u pripremljenu posudu za pečenje, izravnajte i na vrh stavite rendani kačakavalj. Pecite 30-40 minuta ili dok ne porumeni. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 5-10 minuta pre rezanja. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso sa čeri paradajzom i mocarelom.

Pročitajte kako se pravi pasta sa belim mesom i mešanim povrćem

BONUS VIDEO

RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha Kurir televizija

StvarUkusa