Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 30 ml ulja
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica origana
- prstohvat soli i bibera
- 190 g kačkavalja
- sveži ruzmarin
Za preliv:
- 1 veliko jaje
- 150 ml punomasnog mleka
- so i biber
- 2 sitno iseckana čena belog luka
Recept za pitu od lisnatog testa sa sirom i belim lukom:
Kako biste napravili ovu pitu, zagrejte rernu na 180 C. Premažite okrugli pleh uljem. Svaki list testa složite kao kada pravite lepezu pa ga uvijte i stavite u sredinu pleha, oko njega stavite isto tako ispresavijan drugi list testa, dok ne potrošite sve testo.
Pomešajte ulje sa sitno iseckanim belim lukom, solju i biberom i premažite ravnomerno složeno testo ovom mešavinom. Pecite 13-15 minuta.
Dok se peče narendajte sir i pomešajte sastojke za preliv. Pospite sir preko peciva, a zatim prelijte mešavinom krema, pospite svežim ruzmarinom i pecite još 30-35 minuta na srednjoj žici. Kada je pečeno pustite da se ohladi 5-10 min. Možda ćete želeti da napravite i pitu sa tikvicama.
Pročitajte i kako da napravite pitu sa kupusom za štedljive domaćice
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Jeftina prolećna pita sa mladim lukom
Prolećna pita sa mladim kupusom
Šarani kolač sa čokoladom i višnjama
Najbrža salata od kuvanih jaja