Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 30 ml ulja
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica origana
  • prstohvat soli i bibera
  • 190 g kačkavalja
  • sveži ruzmarin

Za preliv:

  • 1 veliko jaje
  • 150 ml punomasnog mleka
  • so i biber
  • 2 sitno iseckana čena belog luka

Recept za pitu od lisnatog testa sa sirom i belim lukom:

Kako biste napravili ovu pitu, zagrejte rernu na 180 C. Premažite okrugli pleh uljem. Svaki list testa složite kao kada pravite lepezu pa ga uvijte i stavite u sredinu pleha, oko njega stavite isto tako ispresavijan drugi list testa, dok ne potrošite sve testo.

Pomešajte ulje sa sitno iseckanim belim lukom, solju i biberom i premažite ravnomerno složeno testo ovom mešavinom. Pecite 13-15 minuta.

Dok se peče narendajte sir i pomešajte sastojke za preliv. Pospite sir preko peciva, a zatim prelijte mešavinom krema, pospite svežim ruzmarinom i pecite još 30-35 minuta na srednjoj žici. Kada je pečeno pustite da se ohladi 5-10 min. Možda ćete želeti da napravite i pitu sa tikvicama.

Pročitajte i kako da napravite pitu sa kupusom za štedljive domaćice

BONUS VIDEO

Recept za pitu sa tikvicama koja se lako pravi Instagram/eczdytincibulut

StvarUkusa