Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 30 ml ulja
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica origana
- prstohvat soli i bibera
- 190 g kačkavalja
- sveži ruzmarin
Za preliv:
- 1 veliko jaje
- 150 ml punomasnog mleka
- so i biber
- 2 sitno iseckana čena belog luka
Recept za pitu od lisnatog testa sa sirom i belim lukom:
Kako biste napravili ovu pitu, zagrejte rernu na 180 C. Premažite okrugli pleh uljem. Svaki list testa složite kao kada pravite lepezu pa ga uvijte i stavite u sredinu pleha, oko njega stavite isto tako ispresavijan drugi list testa, dok ne potrošite sve testo.
Pomešajte ulje sa sitno iseckanim belim lukom, solju i biberom i premažite ravnomerno složeno testo ovom mešavinom. Pecite 13-15 minuta.
Dok se peče narendajte sir i pomešajte sastojke za preliv. Pospite sir preko peciva, a zatim prelijte mešavinom krema, pospite svežim ruzmarinom i pecite još 30-35 minuta na srednjoj žici. Kada je pečeno pustite da se ohladi 5-10 min. Možda ćete želeti da napravite i pitu sa tikvicama.
Pročitajte i kako da napravite pitu sa kupusom za štedljive domaćice
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus