Sastojci:

Za fil:

  • 3 kašike ulja
  • 1 luk, seckani
  • 1 velika šargarepa, narendana
  • 1 paprika, narezana na kockice
  • 500 g kupusa, tanko isečenog
  • So
  • Biber
  • Ostali začini po izboru

Za testo:

  • 5 kašika majoneza
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 84 g brašna
  • 3 jajeta
  • susam za posipanje

Recept za pitu sa kupusom za štedljive domaćice:

Kako biste napravili pitu sa kupusom, prvo zagrejte rernu na 190C. Postavite papir za pečenje na dno okrugle tepsije. Stavite na stranu. Napravite fil tako što ćete u velikom tiganju da zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte seckani crni luk i pržite dok ne porumeni, oko 6-7 minuta. Dodajte narendanu šargarepu, papriku iseckanu na kockice i pržite, često mešajući, oko 5-7 minuta. Dodajte kupus i pržite još 10-12 minuta. Isključite ringlu i stavite na stranu.

U činiji pomešajte majonez, šećer, so, prašak za pecivo i 3 kašike brašna. Mešajte, dok smesa ne postane glatka. Dodajte jaja i mešajte dok se ne sjedine i ne ujednače. Dodajte ostatak brašna i mešajte da smesa postane glatka i gusta. Sipajte polovinu testa na dno tepsije i ravnomerno rasporedite. Zatim rasporedite fil preko testa, pa sipajte ostatak testa na fil i ravnomerno rasporedite. Pospite semenke susama odozgo. Pecite 25-30 minuta ili dok ne porumeni na vrhu. Ostavite da se ohladi najmanje 20-30 minuta, a zatim servirajte. Možda ćete želeti da napravite i sicilijansku pitu sa sirom.

Pročitajte kako se pravi sardinijska pita sa paradajzom idealna za doručak

BONUS VIDEO

Instagram / yourcustomketo_weightloss  Recept za zapečenu pitu bez brašna sa jajima i povrćem

StvarUkusa