Pita sa krompirom i sirom ima jednostavne sastojke, a vrlo je izdašna. Vole je i deca, a po želji možete da je servirate uz kobasice ili neko drugo meso. Ako volite pite možda ćete želeti da je napravite i sa tikvicama, tunjevinom i kuvanim jajima. Evo i kako se pravi sa sirom i krompirom.
Sastojci:
- 400 g krompira
- 75 g putera
- 1½ kašika senfa
- 150 g kačkavalja
- 150 g mekog belog sira
- 75 g luka
- 1 jaje
- 1 kašika mleka
- So po ukusu
Recept za pitu sa sirom i krompirom:
Prokuvajte šerpu dobro posoljene vode. Dodajte ceo, neoljušten krompir i kuvajte dok se ne skuva, to bi trebalo da traje oko 30-35 minuta. Na pola kuvanja krompira oljuštite luk i stavite ga u šerpu. Krompir ocedite, izbockajte viljuškom i oljuštite koru, a luk ostavite na stranu. Nakon toga ga izgnječite, pa dodajte puter, kačkavalj, beli sir i senf, i dobro promešajte. Umutite jaje sa mlekom.
Dodajte umućeno jaje i mleko, pa dobro promešajte, trebalo bi da dobijete prilično "mokru" kašu. Nasecite luk na kockice od 1 cm i umešajte u smesu. Smesu za pitu stavite u podmazan pleh i pospite sa još kačkavalja i mekog, belog sira. Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C 15-20 minuta. Izvadite i uživajte!
Pročitajte kako se pravi pita od lisnatog testa punjena krompirom i prazilukom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem