Pita sa tikvicama je idealna za leto, a super je i to što se baš lako pravi. Sve što treba da uradite jeste da pomašte sastojke, izlijete u pleh i pečete. Mi vam danas predlažemo da isprobate recept za pitu sa tikicama, kuvanim jajima i tunjevinom koju možete da služite i za ručak.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 200 g tunjevine
- 130 g sira
- 6 jaja
- 1 crni luk
- mirođija, peršun
- 1 čen belog luka
- 2 kašike majoneza
- 3 kašike brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 2 kašike prezli
Recept za pitu sa tikvicama i tunjevinom:
Izrendajte tikvice i stavite u posudu, pa posolite. Ostavite 10 minuta da puste vodu, pa dobro ocedite. Jaja (3 komada) tvrdo skuvajte, pa isecite na kockice ili izrendajte. Tunjevinu procedite i stavite u posudu, a zatim dodajte rendani sir i kuvana jaja. U tikvice dodajte seckanu mirođiju ili peršun, a onda i seckani crni luk i mleveni beli luk. Na kraju dodajte majonez, brašno, prašak za pecivo i jaja (3 komada). Sve dobro sjedinite i ako želite začinite po želji. Vatrostalnu posudu premažite uljem, pa pospite prezle. Sipajte pola smese sa tikvicama, pa premažite preko smesu sa tunjevninom. Preko rasporedite još jedan sloj sa tikvicama. Pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.
Pročitajte i ovo: Brza pita sa tikvicama i sirom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus