Pita sa tikvicama je idealna za leto, a super je i to što se baš lako pravi. Sve što treba da uradite jeste da pomašte sastojke, izlijete u pleh i pečete. Mi vam danas predlažemo da isprobate recept za pitu sa tikicama, kuvanim jajima i tunjevinom koju možete da služite i za ručak.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 200 g tunjevine
- 130 g sira
- 6 jaja
- 1 crni luk
- mirođija, peršun
- 1 čen belog luka
- 2 kašike majoneza
- 3 kašike brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 2 kašike prezli
Recept za pitu sa tikvicama i tunjevinom:
Izrendajte tikvice i stavite u posudu, pa posolite. Ostavite 10 minuta da puste vodu, pa dobro ocedite. Jaja (3 komada) tvrdo skuvajte, pa isecite na kockice ili izrendajte. Tunjevinu procedite i stavite u posudu, a zatim dodajte rendani sir i kuvana jaja. U tikvice dodajte seckanu mirođiju ili peršun, a onda i seckani crni luk i mleveni beli luk. Na kraju dodajte majonez, brašno, prašak za pecivo i jaja (3 komada). Sve dobro sjedinite i ako želite začinite po želji. Vatrostalnu posudu premažite uljem, pa pospite prezle. Sipajte pola smese sa tikvicama, pa premažite preko smesu sa tunjevninom. Preko rasporedite još jedan sloj sa tikvicama. Pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.
Pročitajte i ovo: Brza pita sa tikvicama i sirom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem