Domaće pogačice prave se od samo 4 sastojka, a mogu da se jedu sa slanim ili slatkim namazima. Možda ćete želeti da eksperimentišete, pa im dodajte sir ili šunku, ili čokoladu. Ako volite testo, možda ćete želeti da napravite i slano pecivo od lisnatog testa punjeno slaninom i viršlama. Evo i kako se prave domaće pogačice!
Sastojci:
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 60 g putera hladnog, isečenog na kockice veličine graška
- 6 kašika mleka
Recept za domaće pogačice:
Zagrejte rernu na 230 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i naseckani puter. Dodajte mleko i mešajte dok se ne formira mekano testo. Ako je testo lepljivo, dodajte još brašna, po 1 kašiku. Ako je testo suvo, dodajte još mleka po 1 kašiku.
Prebacite testo na lagano pobrašnjenu površinu i mesite 20 sekundi, dodajući brašno ako testo postane lepljivo. Razvaljajte na debljinu od 1 cm i isecite čašom u oblike pogačica. Neisečeno testo izmesite i nastavite sa valjanjem i sečenjem pogačica. Poređajte u pleh i pecite dok ne porumene, oko 10 do 12 minuta. Uživajte.
Pročitajte kao se prave štapići sa susamom i sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem