Domaće pogačice prave se od samo 4 sastojka, a mogu da se jedu sa slanim ili slatkim namazima. Možda ćete želeti da eksperimentišete, pa im dodajte sir ili šunku, ili čokoladu. Ako volite testo, možda ćete želeti da napravite i slano pecivo od lisnatog testa punjeno slaninom i viršlama. Evo i kako se prave domaće pogačice!

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 60 g putera hladnog, isečenog na kockice veličine graška
  • 6 kašika mleka

Recept za domaće pogačice:

Zagrejte rernu na 230 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i naseckani puter. Dodajte mleko i mešajte dok se ne formira mekano testo. Ako je testo lepljivo, dodajte još brašna, po 1 kašiku. Ako je testo suvo, dodajte još mleka po 1 kašiku.

Prebacite testo na lagano pobrašnjenu površinu i mesite 20 sekundi, dodajući brašno ako testo postane lepljivo. Razvaljajte na debljinu od 1 cm i isecite čašom u oblike pogačica. Neisečeno testo izmesite i nastavite sa valjanjem i sečenjem pogačica. Poređajte u pleh i pecite dok ne porumene, oko 10 do 12 minuta. Uživajte.

Pročitajte kao se prave štapići sa susamom i sirom

BONUS VIDEO

Instagram/theroyalfamily Recept za pogačice kraljice Elizabete

StvarUkusa/L.S.