Pite se jednostavno i brzinski pripremaju, a mogu da budu slatke ili slane. Možete da ih pravite od gotovih kora, da sami umesite kore, da koristite lisnato ili prhko testo. Ali, ako želite da napravite pitu za manje od pola sata, predlažemo vam da isprobate ovaj recept. Pita od lisnatog testa sa pečurkama i sirom je preukusna, a umesto kupovnog lisnato testo možete sami da napravite.
Sastojci:
- 300 g pečuraka
- 1 lisnato testo
- 200 g tvrdog sira
- svež timijan
- puter
- maslinovo ulje
- 1 jaje
- 1 kašičica mleka
Recept za pitu sa pečurkama i sirom:
Očistite pečurke, pa ih iseckajte po želji. U tiganju istopite puter i sipajte malo maslinovog ulja, pa propržite pečurke. Procedite ih kroz sito, pa stavite na tacnu. Lisnato testo odmrznite, pa malo razvucite oklagijom. Stavite lisnato testo na pleh obložen pek papiom. Isecite ivice tako da napravite pravougaonik. Izbockajte testo viljuškom, a zatim pospite rendanim sirom, kao i proprženim pečurkama. Pospite i pobiberite, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 12 minuta. Zatim premažite ivice jajetom koje ste umutili sa mlekom, pa pospite timijanom i vratite u rernu na još 10 minuta, da se lepo zapeče.
Pročitajte i ovo: Pita sa sirom, šunkom i tikvicama u lisnatom testu
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus